Lenovo K4 Note phablet doğrulandı!

lenovo k4 note1

Çinli üreticiden yeni phablet modeli geliyor. Lenovo K4 Note dev ekranlı akıllı telefon Lenovo tarafından doğrulandı.

Geçtiğimiz yıl duyurulan ancak ülkemize getirilmeyen Lenovo K3 Note isimli cihaz şimdi yenileniyor. Lenovo K4 Note modeli, firmanın resmi Twitter hesabı üzerinden doğrulandı. K3 Note ülkemizde satışa çıkarılmamıştı ancak bu sefer firmadan K4 Note’u bekliyoruz. Twitter üzerinden resmi olarak özellikleri paylaşılan telefondan yeni detaylar var.

Lenovo K4 Note nasıl olacak?

Geçtiğimiz günlerde Lenovo’nun Hindistan’da yayın yapan Twitter hesabı, firmanın yeni phabletini doğrulamıştı. Lenovo K4 Note modeliyle ilgili söylenen ilk bilgiler 3 GB RAM’e sahip olacağıydı. Bu sefer farklı özellikler vurgulandı. K4 Note modeli şimdiden sosyal medyada dikkat çekmeye başladı. “#KillerNote2016” etiketine vurgu yapan Lenovo, dolaylı yollardan Samsung’u hedef aldı bile. Samsung’un Note serisi cihazlarına vurgu yapan Lenovo, sıradaki telefonunu daha fazla gündeme getirecek.

Lenovo K4 Note ile ilgili paylaşılan yeni bilgi ise NFC ve parmak izi okuma sensörüyle ilgili. Lenovo şimdiye kadar parmak izi konusunda diğer markalar kadar istekli davranmamıştı ancak artık Android Pay ödeme sisteminin duyurulmasıyla Lenovo’da NFC ve parmak izine geçiş yapacak. Bunun yanı sıra telefonun kullanacağı işlemci büyük önem taşıyor. K3 Note, MediaTek yongası kullanmıştı.

NFC ve parmak izi okuma teknolojisi bu telefonun Android Pay mobil ödeme sistemini destekleyeceği anlamına geliyor. Dolayısıyla Lenovo K4 Note modelinin Android 6.0 Marshmallow sürümüyle kutusundan çıkacağını söyleyebiliriz. Güncel bir model olarak umarız Android Lollipop ile kutusundan çıkmaz. Telefonun Ocak ayının ilk günlerinde duyurulması bekleniyor. K3 Note, fiyatıyla çok dikkat çekmişti benzer bir durumu şimdi K4 Note için de söyleyebiliriz. Lenovo rakipleriyle fiyat rekabeti yapmayı seviyor.

Yeni gizemli telefon: Huawei KIW-AL20