Sahte Ferrari ve Lamborghini üreten baba oğul yakalandı!

sahte Ferrari ve Lamborghini

Brezilya polisi geçtiğimiz günlerde ülkenin güneyindeki bir fabrikaya düzenlediği büyük bir operasyonla sahte Ferrari ve Lamborghini üretimi yapan çeteyi yakaladı. İşte detaylar.

Fransız markası Louis Vuitton üretimi ultra pahalı çanta ve saatlerin sahtelerinin üretildiği ve dünyanın pek çok yerinde satıldığını sık sık duyuyoruz; ancak daha önce böylesini hiç duymamıştık. Geçtiğimiz günlerde Güney Amerikalı bir baba oğlun Brezilya’daki kendi kurdukları fabrikada sahte Ferrari ve Lamborghini ürettikleri ortaya çıktı. Evet, yanlış duymadınız. Sahtesi yapılan bir çanta, saat veya mücevher değil; milyonlarca avro değerindeki süper spor otomobiller.

Brezilya polisi sahte Ferrari ve Lamborghini üreten aileyi kıskıvrak yakaladı!

Yaklaşık iki yıldır sosyal ağlar üzerinden bulduğu müşterilere orijinal değerinin sadece %10‘u kadarına İtalyan süper spor otomobilleri satan lüks otomobil çetesi sonunda yakayı ele verdi. Siber polis tarafından internet üzerinden takibe alınan çete üyeleri; geçtiğimiz günlerde Brezilya polisi tarafından ülkenin güneyinde bulunan bir fabrikaya düzenlenen kapsamlı bir operasyonla iş üstündeyken yakalandı.

Polis buradaki yapım aşamasında olan 8 yarı monte Ferrari ve Lamborghini modeline, tüm parça stokuna ve imalat malzemelerine el koyarak fabrikayı kapattı. Hemen ardından yapılan başka bir operasyonla çetenin diğer fabrikası da kapatıldı. Böylece çete tamamen çökertilmiş oldu.

Amerikalı baba oğul 3D yazıcıyla Lamborghini Aventador üretti!

Fabrikalarda yapılan ilk incelemeler çetenin sahte otomobillerin üretiminde kullanılan çalıntı parçalar dışında otomobillerin orijinal üreticilerinden parça siparişi verdiklerini ortaya çıkardı. Dahası sahteci baba oğlun bu otomobillerin üretimindeki eksik kalan yerlerde kalıplarını kendilerinin çıkardığı ve imal ettiği üst yapı -kasa- parçalarını ve başka markalara ait mekanik -motor ve şanzıman gibi- bileşenlerin kullandığı fark edildi.

Polis tarafından göz altına alınan baba oğul şimdi Sınai Mülkiyet Kanununa Muhalefet Etmek” suçundan  yargılanmayı bekliyor. Piyasaya değeri 350 ila 700 bin avro olan süper spor otomobilleri 45-60 bin avroya satın alan veya almaya çalışan müşteriler ise polis tarafından takibe alındı.

sahte Ferrari ve Lamborghini