Küresel ısınma sebebiyle gençler çocuk yapmaktan korkuyor

Küresel ısınma sebebiyle gençler çocuk yapmaktan korkuyor

Yeni bir küresel anket, birçok gencin iklim değişikliği hakkında hissettiği kaygının derinliğini gösteriyor. Küresel ısınma sebebiyle çocuk yapma istediğinden vazgeçen gençler dünyanın geleceği hakkında endişeli. İşte detaylar.

Küresel ısınma dünyanın genel problemi. Gençlerin yaklaşık %60’ı kendilerini çok endişeli hissettiklerini söyledi. Ankete katılanların %45’inden fazlası iklimle ilgili duygularının günlük yaşamlarını etkilediğini söyledi. Dörtte üçü geleceğin korkutucu olduğunu düşündüklerini söyledi. Yarısından fazlası (%56) insanlığın sonunun geldiğini düşündüğünü söylüyor. 10 ülkedeki anket, Bath Üniversitesi tarafından beş üniversite ile işbirliği içinde yürütüldü. Kampanya ve araştırma grubu Avaaz tarafından finanse ediliyor. 16 ila 25 yaşları arasındaki 10.000 kişiden gelen yanıtlarla anketin türünün en büyüğü olduğunu iddia ediyor.

Küresel ısınma sebebiyle gençler çocuk yapmaktan korkuyor

Sorgulananların çoğu, geleceklerinin olmadığını, insanlığın ölüme mahkûm olduğunu ve hükümetlerin yeterince yanıt vermediğini ifade etti. Birçoğu politikacılar ve yetişkinler tarafından ihanete uğradığını, görmezden gelindiğini ve terk edildiğini hissediyor. Çevresel korkular sebebiyle “çok sayıda gencin derinden etkilediği” söyleniyor. Gençler iklim değişikliği üzerindeki kronik stresin, zihinsel ve fiziksel sorun riskini artırdığını savunuyorlar. Şiddetli hava olayları kötüleşirse, halkın zihinsel sağlığı da bunu takip ediyor. Rapor, gençlerin özellikle psikolojik, sosyal ve fiziksel olarak geliştikleri için iklim korkularından etkilendiğini söylüyor. Bath Üniversitesi‘nden baş yazar Caroline Hickman BBC News‘e şunları söyledi: “Bu, eko-endişe yalnızca çevresel yıkım hakkında değil, aynı zamanda hükümetin iklim değişikliği konusundaki eylemsizliğiyle ayrılmaz bir şekilde bağlantılı olduğunu gösteriyor. Gençler, hükümetler tarafından terk edilmiş ve ihanete uğramış hissediyorlar.” ifadelerini kullandı.

Asus VivoBook S14 inceleme: Hem iş hem de okul süreçleriniz için