Küresel çip krizi 2026 yılına kadar devam edebilir

cip2

Son dönemde çip krizinden etkilenen sektörlerin sayısında önemli artışlar yaşandı. Peki bu kriz daha ne kadar devam edecek? Otomobil stokları ne zaman rahatlayacak? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Küresel çip krizi 2026 yılına kadar devam edebilir. Son birkaç yıl teknoloji sektörü açısından çok kolay geçmedi. Bunun birden fazla nedeni olduğunu söyleyebiliriz. Elbette öncelikli etken 2020 yılında tüm dünyayı saran koronavirüs pandemisiydi. Bu pandemi yüzünden tüm dünya büyük bir kaosa sürüklendi.

Küresel çip sıkıntısı ne zaman bitecek?

Pek çok ülkede sağlık sistemi çökme noktasına geldi. Fabrikalar kapandı. Üretimler yavaşladı. Pek çok iş kolunda çalışmaya ara verildi. Böyle bir ortamda teknoloji sektörü de büyük yara aldı. Bu olumsuzlukların üzerine bir de çip krizi eklenince tüm dengeler alt üst oldu.

Intel CEO'su çip sıkıntısının bitiş tarihini açıkladı

Küresel çip krizi 2026 yılına kadar devam edebilir

Hali hazırda teknoloji sektörünü derinden etkileyen çip krizi devam etmekte. Fakat sektörün önde gelen isimlerinin girişimleriyle birlikte bu krizin 2026 yılında sona ermesi bekleniyor. Şu anda Intel’in yanı sıra, Samsung ve Apple gibi teknoloji devlerinin de çip üretimi konusunda önemli girişimleri mevcut.

Huawei, ABD yaptırımlarına karşı kendi çip fabrikasını kuruyor!

Eğer bu isimlerden bir ya da ikisi çip üretimine hızlı bir şekilde başlayabilirse 2026 yılı itibariyle çip sorunu büyük ölçüde çözülmüş olacaktır. Ayrıca kripto para madenciliğinin de bitmiş olması çip krizine olumlu yönde etki edecek. En azından beklentiler bu yönde diyebiliriz.

Sadece iPhone 15 Pro Max’e özel olacak