Küresel çip krizi 2024’te sona erecek

Hyundai, kendi çiplerini geliştireceğini duyurdu!

Son birkaç yıldır dile getirilen teknolojik bir kriz söz konusu. Çip krizi. Peki bu kriz tam olarak ne zaman sona erecek? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Küresel çip krizi 2024’te sona erecek. Son birkaç yıl teknoloji sektörü açısından çok kolay geçmedi. Bunun birden fazla nedeni olduğunu söyleyebiliriz. Elbette öncelikli etken 2020 yılında tüm dünyayı saran koronavirüs pandemisiydi. Bu pandemi yüzünden tüm dünya büyük bir kaosa sürüklendi.

Küresel çip sıkıntısı ne zaman bitecek?

Pek çok ülkede sağlık sistemi çökme noktasına geldi. Fabrikalar kapandı. Üretimler yavaşladı. Pek çok iş kolunda çalışmaya ara verildi. Böyle bir ortamda teknoloji sektörü de büyük yara aldı. Bu olumsuzlukların üzerine bir de çip krizi eklenince tüm dengeler alt üst oldu.

Intel CEO'su çip sıkıntısının bitiş tarihini açıkladı

Küresel çip krizi 2024’te sona erecek

Hali hazırda teknoloji sektörünü derinden etkileyen çip krizi devam etmekte. Fakat sektörün önde gelen isimlerinin girişimleriyle birlikte bu krizin 2024 yılında sona ermesi bekleniyor. Şu anda Intel’in yanı sıra, Samsung ve Apple gibi teknoloji devlerinin de çip üretimi konusunda önemli girişimleri mevcut.

Huawei, ABD yaptırımlarına karşı kendi çip fabrikasını kuruyor!

Eğer bu isimlerden bir ya da ikisi çip üretimine hızlı bir şekilde başlayabilirse 2024 yılı itibariyle çip sorunu büyük ölçüde çözülmüş olacaktır. Ayrıca kripto para madenciliğinin de bitmiş olması çip krizine olumlu yönde etki edecek. En azından beklentiler bu yönde diyebiliriz.

iPhone SE4 tasarımı netlik kazandı