Kullanılmayan Abonelikler Nasıl İptal Edilir?

Kullanılmayan Abonelikler Nasıl İptal Edilir?

Her gün mail kutunuzu dolduran kullanılmayan aboneliklerden bıktınız mı? Bunların hepsinden kurtulmanın bir yolu var. İşte tüm detaylar.

VR oyun yapımcılarından çorap markalarına kadar pek çok şirket abonelik modelini yıllardır sürdürüyor. Böylece hem mail kutunuz doluyor hem de şirketler bu sistem sayesinde hesaplarınızdan düzenli olarak para çekebiliyor. Özellikle video yayın hizmetleri fiyatlarını o kadar artırdı ki, buna hâlâ değip değmeyeceğini sormak zorunda kalabilirsiniz. Bazı uygulamaların  istenmeyen üyeliklerini tek seferde bulup iptal etmenin sihirli bir yolu yok. Ancak yalnızca birkaç adım ve bir saat kadar zamanınız, kullanmadığınız şeyleri temizlemek ve bu süreçte paradan tasarruf etmek için yeterli olacaktır. Ne kadar ödediğinizi bulmanıza yardımcı olacak birkaç püf noktası mevcut ve bazı aboneliklerin nasıl iptal edileceğine ilişkin ipuçları da var.

Kullanılmayan Abonelikler Nasıl İptal Edilir?

Bazı üyeliklerinizi unutmuş olabilir hangi aboneliklerin sessizce hesaplarınızdan para çektiğini bilmiyor olabilirsiniz. Ne için ödeme yaptığınızı görmenin en kapsamlı yollarından biri, banka ve kredi kartı işlemlerinize bakmak, önceki ayın her işlemi için arama yapmak.

Diğer bir yaklaşım da, çoğu hizmet yeni aboneliğinizi onaylayan bir ilk mesaj gönderdiğinden, hoş geldiniz ve teşekkür e-postalarını aramak. E-postanızdaki gelişmiş arama fonksiyonunu kullanarak, konu alanına “hoş geldiniz” veya “teşekkür ederim” kelimelerini, genel veya anahtar kelime arama alanlarına ise “yıllık”,” ve “üyelik” kelimelerinin varyasyonlarını girin. Böylece nelere kaydolduğunuzu görebilirsiniz.

Wonka ’nın gökyüzünde bale sahnesi için aylarca hazırlık yaptı!