Microsoft, Xbox gece modunu test ediyor!

Microsoft, Xbox gece modunu olarak test ediyor

Gece modu artık her cihaza geliyor. Göz sağlığı ve şarj süresinin uzunluğunun sağlanması gibi bir çok ile yarayan özellik şimdi Xbox’a da gelecek. Microsoft özelliği tüm Xbox kullanıcılarına açık şekilde test etmeye başladı. İşte detaylar.

Artık gece geç saatlerde Xbox oynamak gözlerinizi yormayacak. Verge, Microsoft için bazı planları açığa çıkardı. Görünüşe göre karanlıktan sonra ekrana bakmayı daha rahat hale getiren bir Xbox gece modu özelliğini herkese açık olarak test ediliyor. Bu özellik ekranı, güç düğmesini ve hatta kontrol cihazınızın ışığını karartabilecek. İsteğe bağlı bir mavi ışık filtresi teorik olarak göz yorgunluğunu azaltmaya yardımcı oluyordu. Ya da keskin parlak görüntülerden kaçınmak için HDR’yi devre dışı bırakma seçeneğiniz de her zaman var.Microsoft, Xbox gece modunu olarak test ediyor

İsterseniz özelliği manuel olarak değiştirebilirsiniz. İsterseniz özelliği zamanlamanız bile münkün. Özellik dileğe göre gün doğumuna uygun olarak zamanlanabiliyor. Xbox gece modu şu anda bazı kullanıcı kitlesi ile sınırlandırıldı. Özelliğin geniş bir kitleye yayılması biraz aman alacaktır. Yine de Microsoft güncellemesinin Xbox oyuncuları için iyi bir haber olduğunu söyleyebiliriz. PC’nizde ve telefonunuzda gece modlarını kullanmak kolay ve oldukça kullanışlı. Ancak konsollarda gerçekten bu lüks daha önce yoktu. Her şey yolunda giderse, kullandığınız ekran ne olursa olsun daha tutarlı bir gece deneyimi yaşayacağınız kesin. En azından göz sağlığınız açısından çok yerinde bir hamle olacak.

Jeff Bezos, dünyanın en zengin adamı unvanını başkasına kaptırdı