Kripto para yatırımcıları şaşkın! Ne yaptın Elon Musk?

Büyük Bitcoin transferi

Düne kadar her sözünde Bitcoin satmaya karşı olduğunu ifade eden Elon Musk’un şirketi Tesla’nın neredeyse 1 milyar dolarlık Bitcoin sattığı ortaya çıktı.

Kripto para yatırımcıları şaşkın! Ne yaptın Elon Musk? Yaptığı açıklamalar ve aldığı pozisyonlarla kripto para dünyası için yön verici isimlerden biri olan Elon Musk, bu defa Bitcoin yatırımcılarını yarı yolda bıraktı. Bugüne kadar yaptığı açıklamaların pek çoğunda Bitcoin satmadığını ve yakın vadede de satmayı düşünmediğini ifade eden ünlü milyarderin aslında neredeyse 1 milyar dolara yakın Bitcoin sattığı ortaya çıktı.

Kripto paralarda yön

Geçtiğimiz gün açıklanan Tesla bilançolarının incelenmesiyle ortaya çıkan verilere göre, şirket Bitcoin varlığının neredeyse %75’ini elden çıkarmış. Tabi kalem kalem bu kripto paraların ne zaman ve hangi tutarlarda satıldığı net olarak bilinmese de, Tesla’nın bu paraları satın aldığı tutarın çok altına sattığı bir gerçek. Bu da Tesla neden Bitcoinleri böylesi bir zamanda hem de tam yükseliş sinyalleri verirken sattı sorusunu akıllara getiriyor.

Kripto para piyasaları

Kripto para yatırımcıları şaşkın! Ne yaptın Elon Musk?

Burada uzmanların verdikleri ilk yanıt fon yaratmak. Bilindiği üzere her ne kadar Elon Musk Twitter alımını iptal ettiğini açıklamış olsa da, Twitter tarafından açılan mahkemenin sonucunda tersi bir kararın çıkması ve Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak zorunda kalması ihtimal dahilinde. İşte eğer kripto paralar çok yakın bir zaman önce satıldıysa bu senaryo için mantıklı olabilir. Bununla birlikte eğer Twitter alımının iptalinden önce satış yapıldıysa, o zaman da yine Twitter için yapılması düşünülen ödemenin bir kısmını karşılamak amacı taşıyor demektir.

Ukrayna, 13 milyon doların üzerinde kripto para topladı

İkinci ihtimal ise daha çok kripto para yatırımcılarını ilgilendiriyor. Ünlü milyarderin bu kadar yüksek tutarlı bir çıkış yapmasının sebebi, Bitcoin’in daha da fazla düşeceğini düşünmesi olabilir. Tesla’nın Bitcoin’leri satmasının tabi ki bambaşka bir sebebi de olabilir ancak bunu öğrenebileceğimiz tek kişi olan Elon Musk, şu ana kadar bu konuyla alakalı suskunluğunu korumayı tercih etti.

Apple ödeme sistemi yüzünden mahkemelik oldu