Apple ödeme sistemi yüzünden mahkemelik oldu

Apple üçüncü taraf ödeme sağlayıcılarına izin verecek!

Apple bu sıralar başını davalardan kaldıramıyor. Şirketi mahkeme koridorlarına taşıyan son olaysa, Apple Pay vasıtasıyla tekel şeklinde hareket etme suçlaması.

Apple ödeme sistemi yüzünden mahkemelik oldu. Geçtiğimiz yıla Epic Games ile olan dava süreciyle damga vuran Apple için, bu yılı da Apple Pay davasıyla geçirecek gibi görünüyor. Ünlü ödeme sistemi kuruluşu Affinity Credit Union tarafından açılan davada, Apple’ın iOS cihazlarda yapılacak olan ödemelerin son aşamasında kendi uygulaması olan Apple Pay’i zorunlu tuttuğu ve bu yolla da ödeme sistemlerinden önemli tutarlarda komisyon aldığı belirtildi.

Apple Pay, Rus kullanıcılara yönelik bir hamle yaptı

Apple gerçekten de dokun ve öde olarak adlandırılan sistemlerde Apple Pay’in kullanılmasını zorunlu tutuyor. Gelen bilgilere göre ödeme sistemi sağlayıcılarından aldığı komisyonlar sayesinde yılda 1 milyar dolar dolaylarında gelir elde eden Amerikalı teknoloji devinin, bu gelir kapısından vazgeçmek gibi bir niyeti yok.

iOS 12.4

Apple ödeme sistemi yüzünden mahkemelik oldu

Öte yandan Apple’ın en büyük rakibi olan Google ise Android işletim sisteminde böyle bir zorlamada bulunmuyor. Android’de desteklenen mobil cüzdanlar üzerinden istenildiği sistemle ödeme yapılabiliyor ve Google bu ödemelerden herhangi bir komisyon talebinde bulunmuyor.

Apple Pay ve Google Pay, Rus banka kartlarını kabul etmiyor

Davayı açan taraf her ne kadar şu an için Affinity Credit Union ile sınırlı olsa da, ilerleyen günlerde bu davaya birçok ödeme sistemi kuruluşunun da katılacağı ve onların da benzer şikayetlerle Apple’ın karşısında saf tutacağı düşünülüyor.

Amerikalı teknoloji devi şu an için dava hakkında herhangi bir açıklama yapmazken, bu davanın da tıpkı Epic Games davası gibi gündemi fazlasıyla meşgul edeceği düşünülüyor.

Huawei imzalı ilk otomobil görücüye çıkıyor