Kripto para piyasasında yeni vurgun!

Binance kurucusu LUNA

Gün geçmiyor ki kripto para borsasından yeni bir vurgun haberi daha gelmesin. Bu sefer de dolandırıcılar açtıkları Binance Destek hesabı ile milyonlarca TL vurgun gerçekleştirdi. İşte detaylar.

Son günlerde Türkiye’deki dolandırıcılık haberlerinin büyük bir kısmını kripto para borsaları kaplamaya başladı. Fakat herşey bununla da sınırlı değil. Yani insanları kripto paralarla dolandırmak için yapılan tek şey borsa kurup, kasadaki paraları alıp kaçmak değil.

Bazı şahıslar internet üzerinden açtıkları hesaplarla da insanları kandırıp kripto varlıklarına çökmeye uğraşıyorlar. Bunun son örneği ise Twitter’dan geldi.

Twitter’da bir dolandırıcı açtığı Binance Destek hesabı ile milyonlarca TL değerindeki Bitcoin’i kendi hesabına geçirdi.

Kripto para piyasasında yeni vurgun!

Dolandırıcı açtığı hesapta bir havuz oluşturduğunu ve kendisine gönderilen BTC’yi 5X yaparak geri göndereceğini iddia etti. Elbette sizin de tahmin edebileceğiniz üzere böyle birşey olmadı.

Dolandırıcıların bu yöntemle 11 kişiden 8 BTC’den fazla çaldığı iddia ediliyor. Bu da şu anlama geliyor. Dolandırıcılar kısıtlı sayıda kişiden büyük oranda vurgun yapmışlar.

Kripto paralara olan ilgi günden güne artıyor. Bu ilginin artması da dolandırıcıların yeni vurgunlarla ortaya çıkmasına zemin hazırlıyor. İşte tam olarak bu sebepten ötürü kripto paralarla ilgili işlemlerinizde dikkatli olmanız gerekiyor. Özellikle de sahip olduğunuz BTC ya da farklı bir kripto varlığı katlayacağını söyleyenlere aldırış etmemeniz gerekiyor.

Ethereum madenciliği bitiyor! İşte tarih