Çalışma muafiyet izin belgesi nasıl alınır?

edevlet

29 Nisan Perşembe günü itibariyle tam kapanma süreci başladı. Peki tam kapanmada çalışma muafiyet izin belgesi nasıl alınır? İşte bu sorunun yanıtı.

Bilindiği üzere 29 Nisan itibariyle tüm Türkiye’de tam kapanma kuralları geçerli olmaya başladı. Bu kurallara göre bazı iş kolları alacakları çalışma muafiyet izin belgesiyle dışarı çıkabilecekler. Yalnız bu belge sadece ikamet edilen yer ile çalışılan iş yeri güzergahında geçerli olacak. Şimdi gelelim bu belgenin nasıl alınacağına.

İlk etapta belgenin kaymakamlıklardan alınacağı belirtilmişti. Fakat sonrasında bu sistem biraz değiştirildi. Daha doğrusu basite indirgendi. Bu belgeyi almak için yapmanız gereken tek şey E-devlet’i ziyaret etmek.

Çalışma muafiyet izin belgesi nasıl alınır?

E-devlet’e girdikten sonra yapmanız gereken şey arama çubuğuna İçişleri yazmak. Bunu yazdığınızda zaten karşınıza İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan hizmetler geliyor. Bu hizmetlerden birisi de Çalışma Muafiyet İzin Belgesi.

Bu seçeneğe tıkladığınızda karşınıza bir ekran geliyor. Bu ekrandaki istenilen yerleri doldurup başvuruyu tamamlamanız yeterli olacaktır. Eğer geçerli bir şirkette sigortalı olarak çalışıyorsanız direkt olarak belgeniz yazdırmaya hazır bir şekilde karşınıza gelecektir.

Zaman zaman yaşanan yoğunluktan ötürü sistem hata verebilmektedir. Böyle bir durumda fazla ısrarcı davranmayıp, farklı saatlerde denemeniz daha sağlıklı olabilir. Özellikle de sahur vaktinden sonra e-devlet sisteminin bir hayli rahatladığını söyleyebiliriz.

Getir uygulaması 500 milyon dolar yatırım alabilecek mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı