Kripto para piyasası Çin çarpmışa döndü!

Para kripto para birimleri ve madencilik

Daha önce kripto paralara karşı baskıyı artıracağı yönünde söylemlerde bulunan Çin hükümeti, sözünü tuttu ve kripto paralara adeta savaş açtı.

Kripto para piyasası Çin çarpmışa döndü! Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri ve kripto para borsasının da kalbinin attığı yer olan Çin’den bugün çok önemli yeni açıklamalar geldi. Daha önce Bitcoin ve diğer sanal para birimlerinin ticaretinde “yasadışı” olarak nitelendirilen faaliyetlerin kökünü kazıyacaklarının sözünü veren Çin hükümeti, bu amacı kapsamında ülke çapında bir yasak yayınlayarak kripto para ticaretine yönelik baskılarını arttırmıştı.

Kripto para hareketlerinin spekülatif olduğunu ve vatandaşların aleyhine bir gelişim içerisinde bulunduğunu dile getiren Çin hükümeti sözcüsü, başta Çin Halk bankası olmak üzere birçok kamu kurumu ile bu durumun tam karşısında olacaklarını ve vatandaşlarını kripto paraların spekülatif hareketlerinden koruyabilmek adına ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

2

Kripto para piyasası Çin çarpmışa döndü!

Bugünse Çin Halk Bankasından bir açıklama geldi. Yetkililerce yapılan açıklamaya göre kripto para birimlerinin piyasalarda geleneksel para birimleri gibi olağan bir şekilde dolaşamaması gerektiğini söyleyerek, ülke dışından internet üzerinden hizmet veren borsaların bundan böyle Çin’de faaliyette bulunamayacaklarını söyledi. Çin Halk Bankası ayrıca, ödeme şirketlerinin, internet şirketlerinin ve finansal kurumların kripto para ile ödemenin önünü açacak uygulamalardan şiddetle kaçınmasını istedi.

Çin’den gelen bu yeni açıklamalar ise, kripto para borsasında deprem etkisi yarattı. Öyleki son birkaç gündür istikrarlı bir toparlanma eğilimi içerisinde olan borsa genel olarak %7-8 civarında bir kayıp yaşadı. Bitcoin bu açıklamaların ardından yaklaşık %5 değer kaybederken, Ethereum’da kayıp %10’u buldu.

Galaxy S22 serisi renk seçenekleri belli oldu