Apple AR çıkış tarihi yavaş yavaş netleşiyor

Apple akıllı gözlük

Apple’ın ilk arttırılmış gerçeklik gözlüğü (AR) ne zaman çıkacak diye merak ediyorsanız, artık elimizde biraz daha net bir tarih olduğunu söyleyebiliriz.

Apple AR çıkış tarihi yavaş yavaş netleşiyor. Arttırılmış gerçeklik gözlükleri her ne kadar son zamanlarda gündemden biraz düşmüş olsa da hala birçok insan için çok yeni ve önemli bir teknoloji. Apple’da bu görüşe katılıyor olacak ki, bir süredir ilk arttırılmış gözlük markasına ait haberler geliyor. Bununla birlikte henüz bu cihaza ait ne net bir görüntü ne de kesinleşmiş bir çıkış tarihi paylaşılmış değil. Böyle olunca da, elimizde söylentilerden başka bir şey kalmıyor.

Apple’a yakın kaynaklardan gelen haberlere göre, Amerikalı teknoloji şirketi yeni cihazını gelecek yıl piyasaya sürmeyi düşünüyor.

s3 news tmp 126745 apple glasses default 1280

Apple AR çıkış tarihi yavaş yavaş netleşiyor

Tarih aralığını biraz daha kısaltacak olursak, internette dolaşan söylentilere göre bu süre muhtemelen Nisan-Haziran 2022 ayları arasında olacak. Bununla birlikte Apple AR hakkında ortalarda dolaşan tek önemli bilgi çıkış tarihi de değil.

Apple’ı yakından takip eden teknoloji meraklıları hatırlayacaktır, bu yılın başında gelen haberlerde söz konusu gözlüğün fiyatının 3.000 dolar civarında olacağı söyleniyordu. Ancak son zamanlarda yayılan söylentilere göre, Apple’ın bu kadar yüksek tutarlı bir gözlük ile piyasada istediği sonucu elde edemeyeceğini düşünmeye başladığı ve bu nedenle de fiyatı 2.000 dolar seviyesine doğru çektiği konuşuluyor. Ancak Apple’ın bugüne kadar herhangi bir cihazında yüksek fiyattan dolayı endişe ettiği pek görülmüş bir durum olmadığı için bu bilginin ne derece güvenilir olduğu kararını sizlere bırakıyoruz.

Galaxy S22 serisi renk seçenekleri belli oldu