Kripto para piyasası adeta coştu!

Bitrota 1 milyar TL

Kripto para piyasası şu sıralar adeta coştu diyebiliriz. ETH ve BTC’nin önderliğinde diğer altcoinlerde de muazzam artışlar söz konusu. İşte konuya ilişkin detaylar.

Kripto para denildiğinde pek çok kişinin aklına ilk olarak Bitcoin gelecektir. Fakat son dönemde Ethereum da Bitcoin kadar isminden söz ettirir hale geldi.

Özellikle geçtiğimiz Mayıs ayında ETH fiyatının 4000 doların üzerine çıkması, piyasada büyük ses getirmişti. Hatta bazıları ETH’nin genel bazda BTC’yi geçerek en büyük coin olabileceğini iddia etmişlerdi.

Fakat sonrasında yaşanan düşüş dalgası ile birlikte hemen hemen tüm coinlerde büyük değer kayıpları meydana geldi.

Kripto para piyasası adeta coştu!

Bitcoin 64 bin dolar seviyelerinden 32 bin dolar seviyelerine gerilerken, ETH de 4 bin doların üzerinden 1700 dolara kadar geri çekilmişti. Neyse ki korkulan olmadı. Çünkü bazı analistler BTC fiyatının 20 bin doların altına kadar gerileyeceğini ön görüyorlardı.

Haziran ayı ile birlikte başlayan toparlanma süreci, Temmuz’da da devam etti. Ağustos ayında ise bizleri genel olarak olumlu bir tablo karşıladı.

Geçtiğimiz gün ETH fiyatı 2900 dolar seviyesine kadar yükselirken, BTC de çok uzun bir süre sonra 43 bin dolar seviyelerini gördü.

Elbette buradan önemli olan nokta iki kripto paranın tekrardan rekor tazeleyip tazeleyemeyeceği. Açık konuşmak gerekirse hem ETH, hem de BTC rekorlarının hayli uzağındalar. Yine de bunun için beklemek gerekiyor. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR*

Ethereum 2.0 güncellemesi gerçekleşti! Peki şimdi ne olacak?