Yabancı kripto para borsalarından TL çekme

İngiltere kripto paralar

Yabancı kripto para borsalarından para nasıl çekilir? Malum bazı düzenlemeler yüzünden yabancı borsalardan banka hesaplarına direkt olarak para çekmek mümkün değil. Peki bu nasıl aşılabilir? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Yabancı kripto para borsalarından TL çekme! Kripto para piyasasını takip edenlerin de bildiği üzere geçtiğimiz yıl Resmi Gazete’de bir yönetmelik yayınladı. Yayınlanan bu yönetmelik elektronik para kuruluşlarının, kripto para borsalarına aracılık etmelerini yasaklanmıştı. Peki yabancı kripto para borsaları üzerinden para çekmek için elektronik para kuruluşlarını kullananlar şimdi ne yapacaklar.

kripto para borsalarından TL çekme

Malum, yerli borsalar için herhangi bir sorun söz konusu değil. Çünkü bu borsalarda direkt olarak bankalar üzerinden para yatırıp, çekebiliyorsunuz. Lakin söz konusu yabancı borsalar olduğunda bankalar üzerinden işlem yapmak pek de mümkün olmuyor.

kripto para borsalarından TL çekme

Yabancı kripto para borsalarından TL çekme

Peki Türkiye’deki yabancı borsa kullanıcıları bu kripto para borsalarında yer alan paralarını nasıl çekecekler? Aslında son derece basit. Yapmanız gereken ilk şey yerli bir kripto para borsasında hesap açmak olacaktır. Ardından yabancı borsalar üzerinden çekmek istediğiniz kripto paranızı USDT’ye çevirerek, hesap açtığınız yerli kripto para borsasına transfer edeceksiniz.

kripto para borsalarından TL çekme

Son adımda USDT’yi TRY’ye çevirip, parayı banka hesabınıza aktaracaksınız. Bilmeyenler için söyleyelim. USDT yani Tether dolara sabitlenmiş bir stable coin. Üstelik bu coin’in transfer ücretleri de çok yüksek değil. Yani transfer sırasında da öyle büyük meblağlar ödemeniz gerekmiyor.

Epic Games bedava oyun dağıtıyor!