Kripto para birimi tanıtan influencerlara yeni kurallar!

Kripto paralarda bu stratejiler

İspanya, influencerların diğerlerinin kripto para birimlerini nasıl teşvik ettiği ile ilgili yeni kurallar oluşturuyor. İşte detaylar.

Ülkede 100.000’den fazla takipçisi olan influencerlar ve diğer reklamcılar, kripto para birimi varlıklarını tanıtmadan en az 10 gün önce Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonunu (CNMV) bilgilendirmek zorunda kalacak. 17 Şubat’ta yürürlüğe giren kuralları ihlal ederlerse 300.000 €’ya (yaklaşık 342.000 $) kadar para cezasına çarptırılacaklar.

Kripto para birimi tanıtan influencerlara yeni kurallar!

Influencerların kripto para birimleri hakkında konuşmak için ödeme alıp almadıklarını açıklamaları gerekecek. Durum buysa, yatırımların düzenlenmediği gerçeği de dahil olmak üzere kripto riskleri hakkında net ve tarafsız uyarılar sağlamaları gerekecek. Kurallar ayrıca, kripto varlıklarını tanıtan şirketleri ve kiraladıkları PR şirketlerini de kapsayacak. CNMV başkanı Rodrigo Buenaventura Financial Times‘a verdiği demeçte, “Influencer’lar kapsanmasaydı, düzenlemeden kaçınmak için bir arka kapı oluşturmuş olurduk. Bu bizim ve onlar için yeni bir alan ve sürtüşme anları olacak ancak bu normal. Daha önce düzenlenmemiş bir şey için kurallar getiriyoruz.”

Bir Avrupa Birliği ülkesinin bu tür direktifleri ilk kez getirdiği görülüyor. AB üyeleri, blok genelinde kriptoyu nasıl düzenleyeceği konusunda henüz anlaşmaya varmadı. Buenaventura, bu arada, üye devletlerin nasıl ilan edildikleri de dahil olmak üzere kripto ile ilgili bazı meselelerle uğraştığını belirtiyor. Kripto birimleri gittikçe daha yaygın hale geldiği için yeni kuralların getirilmesi de şaşılacak bir şey değil.

Kripto para dünyasında yaşanan önemli gelişmeler (10 – 17 Ocak)