Kovid-19 artık semptomsuz atlatılabilecek

Covid Olan Yönetmen Filmini Yataktan Yönetti

Kovid-19 pandemisi için önemli bir gelişme kaydedildi. Artık hastalık semptomsuz olarak atlatılabilecek. İşte tüm detaylar.

Yeni bir araştırmaya göre, bir gen varyantı, Kovid-19 semptomlarından kaçınmamıza yardımcı olabilir. Bilim insanları bu genlerin bazı insanlarda var olduğunu söyledi. “Süper kaçanlar” olarak adlandırılan insanların, virüs öksürük, titreme, yorgunluk ve diğer hastalık belirtileri gibi semptomlara neden olmadan önce onları savuşturmalarına yardımcı olan bir gen taşıdıklarını keşfettiler. Bu, koruyucu gene sahipseniz ve daha önce mevsimsel bir koronavirüse maruz kaldıysanız, bağışıklık sisteminizin savunma silahlarını bir Covid-19 enfeksiyonuna karşı harekete geçireceği ve böylece semptomlar yaşamayacağınız anlamına geliyor.

Kovid-19 artık semptomsuz atlatılabilecek

HLA-B15 olarak adlandırılan gen varyantı, pandeminin ilk yılı boyunca izlenen çalışmanın 30.000 deneğinden yalnızca yaklaşık 3.000’inde bulunuyor. Araştırmayı denetleyen California San Francisco Üniversitesi Weill Nörobilim Enstitüsü’nden Profesör Jill Hollenbach şunları söyledi: “Düşmanı erkenden tanıyabilen bir ordunuz varsa, bu çok büyük bir avantaj. Savaşa hazırlanan ve ne arayacağını zaten bilen askerlere sahip olmak ve bunların kötü adamlar olması gibi bir şey.”

Çalışma, koruyucu genin bir kopyasına sahip kişilerin, geni olmayan kişilere kıyasla asemptomatik kalma ihtimalinin iki katından fazla olduğunu buldu. Kovid-19 pandemisinde her ne kadsıar ilerleyip iyi bir noktaya gelmiş olsak da hala süren bir salgın mevcut. Bu sebeple de bu gen fazlasıyla büyük bir önem taşıyor diyebiliriz.

iPhone 15’in yeni sızıntısı Dynamic Island’ın standart olduğunu gösterdi