Koronavirüsün bulaşma yolları ile ilgili şaşırtan açıklamalar yapıldı

Koronavirüs uzun süreli etkisi

Koronavirüsün bulaşma yolları her geçen gün daha fazla artış gösteriyor. Fakat bugünlerde yapılan bir açıklama büyük şaşkınlık yarattı. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Dünyanın en hızlı yayılan virüslerinden bir tanesi olarak bilinen koronavirüsün bulaşma yolları hakkında yeni bir açıklama var. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan bir açıklamaya göre bildiğimiz bir detay yanlış olabilir. Bugüne kadar hem bilim kurulu üyeleri hem de konuyla alakalı uzmanlar yüzeylerden virüs bulaştığını iddia etti.

Yeni yapılan açıklamalara göre yüzeyden bu virüsün bulaşma ihtimali 10 binde 1 seviyelerinde. Yani ister karton olsun isterse demirden olsun fark etmez. Yüzeyden bu virüsün bulaşma ihtimali neredeyse hiç yok diyebiliriz. Bugüne kadar kargoları bile içeriye alırken dezenfekte edilmesi gerektiği söylenmişti.

Solunum damlacıkları en önemli bulaşma yolu

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalara göre solunum yoluyla ortaya çıkan damlacıklar en önemli bulaşma yolları içerisinde yer alıyor. Öksürdüğünüz zaman karşı tarafa doğru giden küçük solunum parçacıkları bunun en büyük bulaşma yolunu gösteriyor.

Koronavirüsün bulaşma yolları

Konuyla alakalı araştırmalara devam eden ABD’li bilim insanları sosyal mesafenin bu nedenle son derece önemli olduğunu ifade ediyor. Hasta olan birisinin öksürmesi ile birlikte ortaya çıkan solunum damlacıkları karşı tarafı enfekte edebilir. İşte tam da bu nedenle hem maske hem de sosyal mesafe gibi kurallara uyulması önemli.

Koronavirüs aşısı olanlar güven içerisinde seyahat edecek

Her ne kadar bilim insanları yüzeyden bulaşmadığını söylese bile yine de bu konuda önlem almakta fayda var. Çok fazla dokunduğunuz yüzeyleri günde 1 defa temizleyebilirsiniz. Ayrıca sosyal mesafe ve maske gibi kurallara uymaya devam etmenizi öneriyoruz.