Microsoft evren teorisi bugüne kadar bilinen her şeyi değiştirecek

Microsoft evren teorisi yapay zeka

Fizikçiler tarafından ortaya atılan fikirleri altüst edecek Microsoft evren teorisi açıklandı. Peki bu evren teorisi tam olarak neye dayanıyor? İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Microsoft evren teorisi ismi alsa bile aslında şirketin bununla bir alakası yok. Microsoft çalışanları tarafından ortaya atılan bir fikir böyle alınmasını sağladı. Birçok kişi evrenin simülasyon olduğu ile ilgili teoriyi doğru kabul ediyor. İşin aslına bakacak olursanız fizikçiler bile konuyla ilgili olumlu değerlendirmeler yapıyor.

Eski Microsoft çalışanları bunu çok daha ileri bir aşamaya taşıdı. Onlara göre evren kocaman öğrenen bir bilgisayar içerisinde yer alıyor denildi. Buna otodidaktik evren ismi verildi. Yaklaşık olarak 80 sayfa süren makale gerçekten de evren ile ilgili son derece ilginç tespitler yapıyordu.

Yeni teoride evrimsel öğrenme sistemi ortaya atıldı

Oluşturulan bu teoriye göre evrenin yasaları aslında öğrenme işlemleri biçiminde çalışan algoritmalar olarak değerlendirildi. Basit otodidaktik sistemlerde derin öğrenme mimarileri olduğu ifade edildi. Tıpkı dünyadaki yapay zekada olduğu gibi evren sürekli bir şekilde öğrenme aşamasında.

Microsoft evren teorisi

İnsanların yaşamış olduğu evrim bununla son derece bağlantılı görülüyor. Yani evrendeki yaşanan tüm evrimler aynı zamanda insanın evrimi ile doğru orantılı. Ayrıca evrenin bir geçmişinin olması onu sabit diske sahip bilgisayar haline getiriyor. Evrendeki her bir program aynı zamanda farklı bir gezegen anlamına geliyor.

Street Fighter, Fortnite evrenine katılıyor

Evrenin sadece çok küçük bir bölümünü görebilen bilim insanları konuyla alakalı yaptığı araştırmalarda sadece bazı küçük parçalara ulaşabiliyor. Bu tür teoriler evrenin anlaşılmasını kolaylaştıracaktır. Peki siz bu evren teorisi ile alakalı ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.