Koronavirüsü öldüren hava temizleyicisi yapıldı

Türkiye yapılan aşı sayısı

Dünya genelinde büyük bir etki yaratmayı başaran koronavirüsü öldüren hava temizleyicisi sonunda geliştirildi. Uzmanlar bu konuda son derece umutlu.

Houston Üniversitesi’nden Zhifeng Ren, Medistar CEO’su Monzer Hourani ve diğer araştırmacılarla bir araya gelerek Koronavirüsü öldüren hava temizleyicisi üretme kararı aldı. Bahsi geçen cihaz ile birlikte, virüsün %99 oranında öldüğü görülüyor. Böylece oldukça büyük bir koruma sağlanmış oluyor. Geliştirilen yeni hava filtresinde 200 derecede ısıtılmış Nike köpük kullanılarak bu başarı sağlandı.

Koronavirüsü öldüren cihaz her yerde kullanılabilir

Zhifeng Ren, “Bu filtre, hava alanlarında, uçaklarda, ofis binalarında, okullarda ve yolcu gemilerinde COVID-19’un yayılmasını durdurmak için kullanılabilir. Virüsün yayılmasını kontrol altına almaya yardımcı olması toplum için oldukça kullanışlı olabilir” ifadelerine yer verdi. Böylece bunun bütün topluma yayılabileceği söylendi.

Koronavirüsü öldüren hava temizleyicisi

Bilim insanları masaüstü bir model geliştirilerek her yerde böyle bir sistemi kullanma imkanı olduğunu ifade etti. İşletmelerin yeniden kullanıma açılması havayı temizleyen çeşitli cihazlara olan ihtiyacı büyük miktarda artırdı. Durumun farkında olan geliştiriciler, yeni sistemler ile birlikte, büyük bir başarı yakalamak istiyor. Özellikle de fitrenin sıcaklığını 200 derece yaparak virüsün yayılmasını engellemeyi hedefleyen yeni cihaz, büyük beğeni toplayacak.

Filtrenin harici bir kaynakla değil elektrikle ısıtılması sayesinde öldürücülük miktarının çok daha fazla artacağını düşünülüyor. Böylece koruma oranı neredeyse 4 katına kadar artırılacak. Peki sizce bu yeni sistemle birlikte koronavirüsten korunmak daha kolay hale gelecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.