Koronavirüs ölümleri hızlıca artıyor: Dünya Sağlık Örgütü uyardı

Koronavirüsten korunmak

Koronavirüs ölümleri hızlıca artışa geçti. Bunun üzerine konu ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü tarafından uyarılar yapıldı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Büyük bir korku yaratan Koronavirüs ölümleri hızlıca artmaya devam ediyor. Özellikle Avrupa’da vaka sayılarında yaklaşık olarak son 6 haftadır önemli bir yükseliş var. Tüm bunlara ek olarak ölümler konusunda yaklaşık son 7 haftadır yükseliş görülüyor.

Günlük olarak bakıldığında ortalama 250 bin Covid-19 vakası açıklanıyor. Hastalık nedeniyle son 1 hafta içerisinde Rusya’da 8 bin kişi hayatını kaybetti. Romanya’da bu rakam 3100 olurken Ukrayna’da 3819 sayısına ulaştı. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa’da yaşanan hızlı vaka artışları nedeniyle tedirgin olduğunu açıkladı.

Koronavirüs ölümleri hızlıca yükselmeye devam ediyor

Bildiğiniz üzere kış aylarında koronavirüs biraz daha fazla etki gösteriyor. Hem yayılma hem de ölüm oranlarını artırma bakımından Şubat ayına kadar rakamlar düşük seviyede kalamayacak. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamalara göre koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı Şubat ayına kadar 500 bin olacak.

Koronavirüs ölümleri hızlıca

Bugüne kadar iyi bir aşama kaydedilse bile yine de son dönemlerde ne yazık ki kötü bir gidişat var. Böyle olmasının en önemli nedeni ise hiç şüphesiz önlemlerin gevşetilmesi. Dünya Sağlık Örgütü önlemlerin gevşetilmesi nedeniyle vaka sayılarının artışa geçtiğini düşünüyor. Ayrıca hem genç hem de yaşlılarda vaka artışı görülüyor. Koronavirüs ölümleri hızlıca artarken ne genç ne de yaşlı ayrımı yapıyor.

Koronavirüs pandemisinin bitiş tarihi verildi!

Aşılanma oranı pandeminin yayılmaması açısından büyük öneme sahip. Aşı yaptıran ülkelerde en azından hastaneye yatışların az olduğu ifade ediliyor. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.