Mars özel roketi yolculuk süresini kısaltacak

Mars özel roketi yeni

Bilim insanları, araştırmacılar, girişimciler ve farklı disiplinlerden birçok kişi, insanlığın uzayı keşfetmesi için Mars özel roketi üretmeye çalışıyor. Bu roketler sayesinde Mars yolculuğu yarı yarıya inecek. İşte haberimizin detayları.

Kısa bir süre önce 160.000 km/sa hızda itebilecek, plazmayla güçlendirilmiş bir roket motoru yapımına başlandı. Başka gezegenlere olan yolculuk süresini yarı yarıya kısaltacak olan roket şu anda test aşamasında. Roketlerin geliştirilmesinde katkı sunan Pulsar Fusion’ın hedefi roketleri 804.000 km/sa hızında itebilecek bir motor üretmek.

Mars özel roketi nükleer füzyon kullanacak

Pulsar CEO’su Richard Dinan, “Bizler Pulsar’da umut vadeden teknolojiler ve bileşenler geliştiriyoruz, yatırımlar yapıyoruz. Her birinin kalbinde nükleer füzyon var” diyerek akıllardaki bazı soru işaretlerini giderdi.

NASA mars gorevi 1

Bu şirket tarafından geliştirilen Nükleer füzyon motorları, gezegenler arası yolculukların süresini yarıya indiriyor. Böylece, Güneş sisteminin ötesine yapılacak yolculuklar için de büyük bir adım atılmış olacak. Şirketin geliştirdiği motor, standart kimyasal roketlerin verimliliğini 10 katına kadar yükseltme imkânına sahip.

Richard Dinan, verdiği röportajda “Füzyon, yanmalı roketlerde muhtemel olandan çok daha yüksek hız ve iyon iticilerden çok daha fazla güç sunuyor. Bu, Mars’a gerçekleştirilecek görev süresini yarı yarıya indirebilir” diyerek nükleer füzyon teknolojisine bir kez daha dikkat çekti. Sizce bu teknoloji insanlığı diğer gezegenlere taşınma konusunda ikna edebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

SpaceX Crew Dragon testi başarıyla tamamlandı