Korkutan tablo aşılama oranı azaldı!

Bill Gates kıyametyeni koronavirüs testi senaryolarını

Son dönemde artan vaka sayıları aşılamanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Fakat son tablo durumun aksi bir gerçek olduğunu ortaya koyuyor.

Korkutan tablo aşılama oranı azaldı! Malum son dönemde koronavirüs vakalarında önemli ölçüde artış gerçekleşti. Bu artışlar neticesinde ölüm oranları da arttı. Peki gelecekte ne olacak?

Hali hazırda aşılanmayanlara karşı belli tedbirler alınmış durumda. Fakat bu tedbirler yeteri kadar caydırıcı değil gibi duruyor. Zira caydırıcılık az olduğu için aşılanma oranı da durağanlaşmaya başladı. Konu hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca şunları söyledi.

Korkutan tablo aşılama oranı azaldı!

Bakan Koca, aşılanma hızında durağanlık olduğunu belirterek bu durumun vaka sayılarındaki artışı tetiklediğini söyledi. Koca şunları söyledi;

Hali hazırda ülkemizde Sinovac ve Biontech olmak üzere iki farklı aşı uygulanıyor. Yoğun bakımda yatan hastalara ilişkin istatistikleri göz önüne aldığımızda çift doz Biontech aşısının daha koruyucu olduğunu söyleyebiliriz. Elbette burada tercih tamamen vatandaşlara kalmış durumda. Fakat aşılama oranının düşmesi ile birlikte vaka sayılarında artış yaşandığı da su götürmez bir gerçek.

İlk koronavirüs hapı yakında üretiliyor: Heyecanlı bekleyiş başladı