Köprü geçiş ücretleri aynı kaldı

3köprüü

Yeni yıla girilmesiyle birlikte ardı arkası kesilmeyen zam haberlerinin ardından, otomobil sürücülerini rahatlatan haber Karayolları Genel Müdürlüğü’nden geldi.

Köprü geçiş ücretleri aynı kaldı. Özellikle son birkaç yıldır yeni yılın heyecanı yerini yeni zam tedirginliğine bırakmış durumda. İğneden ipliğe birçok ürün ve hizmetin yeni yıl ile birlikte zamlanması artık olağan bir hal almışken, asıl merak edilen konuysa bu zamların ne tutar ve oranda uygulanacağı oluyor. Örneğin akıllı telefon kullanıcıları için son derece önemli olan Özel İletişim Vergisi, 2023 yılından itibaren yeniden değerleme oranında yani %122,93 oranında arttırıldı.

otoyol ve tünel geçiş ücretleri ne kadar oldu

Öte yandan normal şartlar altında Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin de aynı oranda artması bekleniyordu ancak Cumhurbaşkanlığı kendisine tanınan yetkiyi kullanarak bu oranı %61,5’e indirdi. Tüm bu gelişmelerin ardından sosyal medyada yayılan Köprü ve Otoyol ücretlerinin de zamlandığı yönündeki iddialar, otomobil sürücülerinin canını iyiden iyiye sıkmıştı.

3köprüü

Köprü geçiş ücretleri aynı kaldı

Bu iddiaların merkezinde Osmangazi Köprüsü yer alırken, sosyal medyada dolaşan görsellerde şu an 184,50-TL olan tek geçiş ücretinin 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle 410,00-TL olarak uygulanacağı belirtiliyordu. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklamayla, böyle bir zammın doğru olmadığı ve paylaşılan haberlerin asılsız olduğu belirtildi.

üçköprüü

Bu açıklamadan da anlaşılacağı üzere Osmangazi Köprüsü’nün tek geçiş ücreti hala 184,50-TL olarak uygulanıyor. Benzer şekilde birinci ve ikinci köprü geçiş ücretlerinde de şu an için herhangi bir zam olmayıp, bu köprülerin tek yön geçişi de hala 18,50-TL olarak uygulanmaya devam ediyor.

Acer Nitro 5 : Kusursuz bir oyun deneyimi için