Köpeklerle ilgili araştırma büyük takdir topladı!

Köpeklerle ilgili araştırma

Beyin görüntüleme teknolojisindeki son gelişmeler sayesinde köpeklerle ilgili araştırma ileri boyutlara kadar ulaştı. Yapılan son araştırmalara göre köpekler tahmin edilenden daha fazla duygusal. İşte merak edilen detaylar.

Köpeklerle ilgili araştırma sonucunda onların insanlara kendi türlerine güvendiklerinden daha çok güvendikleri ortaya çıktı. Bu durum; yaklaşık olarak 30 bin yıldır birlikte olmamızın sonuçları arasında görülüyor. Köpeklerin en sadık dostumuz olduğu bu nedenle son derece doğru bir tez. Araştırmacı ekipler; köpek sahiplerinin kokularının, köpeklerin beyinlerindeki kaudat çekirdek denilen kısımda ciddi bir etki yarattığını buldu. Bu bölge normal şartlarda köpeklerin ödül merkezi olarak biliniyor.

Yeni araştırmalar köpeklerin insanlara öncelik verdiğini gösteriyor

Bu çalışmanın yazarlarından bir tanesi olarak bilinen Attila Andics, “Köpekler ve insanlar arasındaki iletişimin çalıştığını görmek için nörogörüntülemeye ihtiyacımız yoktu ancak o olmadan neden işe yaradığını anlayamamıştık. Şimdi anlamaya başlıyoruz”  ifadelerine yer verdi.

Köpeklerle ilgili araştırma

Araştırmacılardan bir tanesi olan Andics’e göre; köpeklerin bakıcılarıyla etkileşime geçme şekli bebeklerin ebeveynleriyle etkileşime geçme şeklinden neredeyse farksız. Böylece ortaya çıkan sonuçlar aslında köpeklerin bizleri ailesi gibi gördüğünü ortaya koyuyor.

Ayrıca sadece bu da değil. Massachusetts General Hospital araştırmacıları tarafından yapılan bir çalışma ile birlikte bizim de köpeklere karşı benzer hislere sahip olduğumuz ortaya çıktı. Duygu, ödül, bağlılık, görsel proses ve sosyal etkileşim gibi konular da köpeklerle aynı duygulara sahibiz. Siz köpeklerle ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.