İstanbul Bilişim dava ile karşı karşıya! 12 yıldan 40 yıla kadar hapis isteniyor!

İstanbul Bilişim dava

Türkiye’de son dönemde çok konuşulan İstanbul Bilişim dava ile karşı karşıya kaldı. İstanbul Bilişim’in sahibine hapis cezası verilebilir.

Türkiye’de binlerce kişiyi mağdur eden İstanbul Bilişim dava süreci ile karşı karşıya kaldı. 2020’nin başından beri müşterilerinden para aldığı ancak ürünleri göndermediği iddia edilen İstanbul Bilişim’e bugün deva açıldı. İstabul Bilişim’in sahibine bu davada 12 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Samsung Galaxy S21 batarya kapasitesi belli oldu

İstanbul Bilişim dava edildi!

İstanbul Bilişim’in 31 yaşındaki sahibi Nurettin Yavuz’un ifadesi, dört ayrı şikayet için ayrı ayrı alındı. Nurettin Yavuz’un Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede; “Kimseyi dolandırma kasıtlarının olmadığını, ürün tedariğinde sorun yaşadıklarını söylediği” belirtildi.

Aktarılan bilgilere göre; 50 bini aşkın kişiye stokta bulunmayan ürünlerin satışını gerçekleştiren ve bu satışlar sonrası 150 milyon TL değerinde dolandırıcılık yaptığı iddia edilen firmanın akıbeti henüz bilinmiyor. Geçtiğimiz aylarda konkordato ilan eden firma, ürünleri göndermediği gibi toplamış olduğu bu paraları da iade etmemişti.

İstanbul Bilişim dava

Ankara’da açılan bu davanın en kısa sürede sonuçlanacağı ortada. 50 bini aşkın mağdurun olması ve toplanan meblanın oldukça yüksek olması, dava sürecini hızlandıracak gibi görünüyor.

Yaklaşık 20 yıldır hizmetlerine kaliteli bir şekilde devam ettiren firmanın son 1 yıl içerisinde konkordato ilan edip müşterilerini mağdur etmesi kabul edilemez bir durum. Umarız 50 binden fazla kişinin tamamının tüm zararları karşılanır ve toplanan bu paralar geri iade edilir.