Knights of the Old Republic Remake İçin Umutlandıran Haber

Star Wars: Knights of the Old Republic

Uzun süredir yapım aşamasında olan Star Wars: Knights of the Old Republic remake, gecikmeli bir şekilde de olsa gerçeğe dönüşebilir.

2003 yılında çıkan Star Wars: Knights of the Old Republic, tüm zamanların en sevilen Star Wars oyunlarından biri oldu ve Star Wars evreni içinde yeni bir seri başlattı. Hem devam oyunları hem de çizgi romanlarla desteklenen bu seri o kadar sevildi ki, Knights of the Old Republic’in hikayesi, bugün Star Wars hayranlarının beyaz perdede görmeyi en çok istediği hikayelerden biri haline gelmiş durumda. Bu yüzden de 2003 yılından çıkan ilk oyunun bir remake’inin, yani yeniden yapımının hazırlanacağı duyurulduğunda bu haber büyük heyecan yarattı.

Ancak remake konusunda işler hiç de beklendiği gibi gitmedi. Remake ilk başta Aspyr Media stüdyosuna emanet edildi. Ama serinin haklarını elinde bulunduran Embracer Group, stüdyonun ortaya koyduğu işten memnun kalmadı. Bunun üzerine Knights of the Old Republic remake, onlardan alınıp başka bir stüdyoya, Saber Interactive’e verildi. Ancak Saber Interactive de projede pek yol kat edemedi. Nitekim geçtiğimiz yılın sonunda, bu projenin rafa kaldırıldığı haberleri gelmeye başladı. Ne var ki gelen son haberler, Knights of the Old Republic remake’i için hala umut olduğunu gösteriyor.

Star Wars Knights of the Old Republic

Warhammer 40,000: Space Marine 2, World War Z, SnowRunner, Expeditions: A MudRunner Game ve Insurgency: Sandstorm gibi oyunların arkasındaki stüdyo olan Saber Interactive, geçtiğimiz günlerde Embracer Group ile yollarını ayırdı. Bu dev şirketin şemsiyesi altından çıkan stüdyo, bundan sonra yoluna bağımsız bir stüdyo olarak devam edeceğini açıkladı. Stüdyo bu ayrılık sırasında Star Wars: Knights of the Old Republic remake’ini geride bırakmadı. Bu hafta bir açıklama yayınlayan Saber Interactive, bağımsız bir stüdyo olarak Star Wars: Knights of the Old Republic üzerinde çalışmaya devam edeceklerini duyurdu.

Üstelik oyun için yeni finansman bulunduğu, bu sayede yapımın yeniden hız kazanacağı söyleniyor. Yani anlayacağınız, iptal edildiğini düşündüğümüz KOTOR remake’i hala hayatta ve gerçeğe dönüşmeye hiç olmadığı kadar yakın.

Huawei Mate XT Üretimine Hız Verildi