Klonlanmış IMEI için yeni dönem!

Klonlanmış IMEI

Klonlanmış IMEI numarasına sahip telefonlar için yeni dönem başlıyor. Yakın zamanda artık klonlanmış IMEI’ye sahip olan telefonlar kullanılmayacak!

Geçtiğimiz aylarda IMEI kaydı için harç ücretini arttıran hükümet, bugün de klonlanmış IMEI numarasına sahip telefonlar için yeni önerge verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş; IMEI’si klonlanmış telefonların 4 ay içerisinde kullanıma kapatılacağını açıkladı. Klon IMEI ile telefonu kullananlar ise 1 yıl içerisinde 250 TL ceza ödemesi gerekecek.

250 TL ücret ödedikten sonra ise kullanılacak telefonlarını kullanmaya devam edebilecek. Torba yasada olan bu önergenin detayları henüz bilinmiyor. Ancak 250 TL ücret ödedikten sonra bir de IMEI kayıt için 620 TL tutarında da bir kayıt ücreti ödemeniz gerekebilir. Tabii bu bir varsayım.

Huawei CEO’su HongMengOS konusunda iddiasını arttırdı

Türkiye’de zaten yüksek vergiler ve euro kurunun telefon fiyatlarına yansımasının ardından üst segment telefon kullanmak bir hayal oldu. Üst segment telefonların 7.000 TL’den başlayıp 12.000 TL’ye çıktığı bugünlerde vatandaş orta segmente yönelmiş durumda. Bir de üzerine böylesine ilginç politikalar uygulanıp, telefona erişilebilirlik kısıtlanınca telefon kullanmak gerçekten lüks olacak gibi görünüyor.

Klonlanmış IMEI