IMEI kayıt ücreti zamlandı: İşte zamlı kayıt fiyatı

IMEI kayıt ücreti

Zam alanlar kervanına IMEI kayıt ücreti de eklendi. Yeni eklenen zam ile birlikte fiyat müthiş derecede yükseldi. Hadi gelin konu ile ilgili bütün detaylara birlikte bakalım.

IMEI kayıt ücreti ile ilgili zam haberleri uzun bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Fakat iş resmiyete dökülmediği için insanlar biraz umutlandı. En azından devletin diğer alanlarda aldığı yüksek vergiler belki de burada biraz düşürülebilirdi. Fakat beklendiği gibi olmadı.

Korkulan gerçekleşti ve IMEI ile ilgili artış kararı alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı değerli evrak ve harçlarda 2021 yılı için yeni zamlar yaptı. Bunlar içerisinde IMEI kayıt bedeli de yer alıyordu.

IMEI kayıt bedeli arşa çıktı

Yapılan yeni düzenleme ile birlikte, yurt dışından alınan bir akıllı telefon için büyük bir ücret ödemek gerekecek. Bir vatandaş Türkiye’den kalkıp yurtdışına gittiğinde beraberinde bir akıllı telefon getiriyorsa, 2006 TL ödemek zorunda kalacak.

IMEI kayıt ücreti

Aynı kural yurt dışından gelen kişiler için de uygulanacak. Ticari amacı olmayan akıllı telefonlar yurtdışından getirildiğinde ekstradan 2006 TL vermek zorunda kalacaksınız. İngilizce açılımı International Mobile Equipment Identitiy olan IMEI, cihazınızın Mobil kodu olarak biliniyor.

Bu koda sahip olmadan GSM şirketlerinden hizmet almanız veya diğer hizmetlerden yararlanmanız mümkün olmuyor. Bu nedenle son derece önemli bir kod olduğunu söyleyebiliriz. Bu günlerde artan zam tarifeleri ile birlikte, bu 15 haneli IMEI kodu 2006 TL oldu. Peki siz yeni gelen bu zam ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.