New York’ta 10 saat boyunca Kim Jong Un olarak gezmek

Kim Jong Un

Kim Jong Un bu videoyu görünce ne der bilinmez, ama Amerikalıların eğlenceli vakitler geçirdiğini görüyoruz.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’u tanıyorsunuz değil mi? Kim tanımaz ki, neredeyse hemen her gün, Kuzey Kore ile Amerika arasında yaşanan gerilimi takip ediyoruz. İki ülke de birbirini vurmakla tehdit ediyor, yapılacak ilk hamleyle birlikte yeni bir nükleer savaşın başlayabileceği endişeleri de var.

Peki ya Kim Jong Un, Amerika’da, New York sokaklarında gezintiye çıksa nasıl olurdu? Sanırız böyle bir şey çok zor, ama Un’a benzer birinin böyle bir şey yapması mümkündü ve oldu da. Kuzey Kore liderinin kılığına giren biri, yanına bir de koruma askeri rolündeki arkadaşını alarak tam 10 saat boyunca New York’un caddelerinde, sokaklarında gezdi. Dükkanlara girdi, insanlarla konuştu, genellikle de ketum bir tutum sergiledi.

Onu görenler, “Korkutucu görünüyorsun, sen roket adamsın, Amerika’da ne arıyorsun?” gibi söylemlerde bulunurken, Un kılığındaki kişi de bir telefon satıcısına “Roket var mı?” diye soruyor. Videodaki belki de en ilginç bölüm ise, Trump binasına giderek “Donald Trump’ı görenin olup olmadığını” sorması.

İyi seyirler.

Barış Manço, Dönence ile Stranger Things’in 2. sezon tanıtımında!