Sony’ye Bir Darbe de Çalışanlarından Geldi

Sony FIFA Ortakligi Sona Geldi

Guardians of Peace adlı hacker grubunun siber saldırısı sonucu kişisel bilgileri internete sızdırılan Sony çalışanları firmaya karşı yasal süreç başlattılar.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’la röportaj yapmaya giden iki gazetecinin hikayesini anlatan yeni komedi filmi The Interview, Japon teknoloji devi Sony‘nin başını uzun süre ağrıtacak gibi görünüyor. Kuzey Kore ve Kim Jong-un’la dalga geçtiği için eleştirilen filme tepki olarak başlatılan siber saldırılar yüzünden yeni filmleri ve firma içi yazışmaları internete sızdırılan Sony, şimdi de kendi çalışanları tarafından açılan bir davayla uğraşmak zorunda kalacak.

Sony Hacklendi, Filmler Aciga Cikti!

Sony‘nin The Interview filminin çıkışını durdurmasını talep eden Guardians of Peace adlı hacker grubun saldırıları sonrası kişisel bilgileri ve yazışmaları internete sızdırılan eski ve mevcut Sony çalışanları, bu durumdan sorumlu tuttukları Japon teknoloji devine karşı yasal süreç başlattılar. Üstelik Pazartesi günü Los Angeles’ta açılan bu davada Sony’e karşı yer alacak çalışanların sayısının 15.000’in üstünde olduğu belirtiliyor.

Sony‘e karşı açılan bu davaya öncülük eden Michael Corona ve Christine Mathis tarafından yayınlanan açıklamada, çalışanlarının kişisel bilgilerini olası bir siber saldırıdan korumak için gerekli önlemleri almayan firmanın, sızıntı gerçekleştikten sonra bilgileri internete sızdırılan çalışanları koruma altına almak için de herhangi bir girişimde bulunmadığına dikkat çekildi.

Hacker saldırıları sonrası internete sızdırılan firma içi yazışmalar nedeniyle birçok kuruma karşı zor duruma giren Sony, yaşanan bu olaylar sonrası The Interview’in çıkışını durdurmuş olsa da bu olayların etkisi uzun süre firmanın peşini bırakmayacak gibi görünüyor.

Sony’den 12.9 İnçlik Dev Tablet