Monster Hunter Wilds Duyuruldu

123 10

Capcom’un yeni oyunu Monster Hunter Wilds nihayet resmiyete kavuştu. The Game Awards 2023’te açıklanan oyun 2025’te piyasaya sürülecek. Yapımla ilgili detaylara daha yakından bakalım.

The Game Awards 2023’te ödüller dağıtıldı ve tabii ki yeni oyunların ilk duyuruları da yapıldı. Bunlardan biri de Monster Hunter Wilds oldu. Aslında bu oyun hakkında iddialar vardı, ancak yapımın tam olarak adı ve detayları bilinmiyordu. Monster Hunter Wilds serinin bir sonraki ana oyunu olacak. PC, PS5, Xbox Series X/S için 2025’te satışa sunulacak. 2024 yazında oyunla ilgili daha fazla detay belli olacak. Wilds’ın tanıtım videosu da yayınlandı.

Video Monster Hunter Wilds’taki yeni mekaniklerin bazılarını içeriyor. Mesela bunlardan en çok göze çarpan binek oldu. Bu binek Monster Hunter Rise’taki Palamute’e benziyor. Görünüşe göre oyuncular binekle kolay şekilde sıçrayabilecek ve hatta uçabilecek. Ancak uçmanın kısa mesafe mi yoksa uzun mesafe mi olacağı belli değil. Videoda canavarlarla yapılan savaş yer almıyor, ancak yıldırım çarpması gibi hava şartlarının olacağı gösteriliyor.

Oyun alanı ise Monster Hunter World’den çok daha büyük görünüyor. Fakat açık dünya mı yoksa önceki oyunlar gibi bölge tabanlı mı olduğu belli değil. Bunu öğrenmemiz için beklememiz gerekli. Rathalos’un da geri döndüğünü belirtelim.

monster hunter wilds

Geçtiğimiz günlerde Capcom’la ilgili bir sızıntı oldu. Resident Evil 4: Gold Edition, Metacritic’te listelendi. Oyunun sayfasında çıkış tarihi de 9 Şubat 2024 olarak yazıyordu, ama sayfa kısa süre sonra yayından kaldırıldı. Gold Edition’da muhtemelen Separate Ways ek paketi, The Mercenaries DLC’leri, kostümler, VR modu olacaktır. Belki ekstra olarak FPS modu, yeni kostümler ve yeni silahlar da olabilir.

Geçtiğimiz aylarda sektör kaynakları başka bir hikaye DLC’sinin daha olabileceğini ileri sürmüştü. Capcom’un RE4’ün hikayesini biraz daha detaylandırmak istediği söyleniyordu. Belki Gold Edition içinde söz konusu DLC de olabilir. Ancak bunları şu anda doğrulamanın herhangi bir yolu yok.

Katlanabilir Telefon Satışları Rekor Kırdı