Katlanabilir telefon satışları Samsung’un yüzünü güldürdü

Samsung Galaxy Z Fold 3, S Pen ile birlikte gelecek

Samsung’un ağustos ayında piyasaya sürdüğü yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4, satış rakamlarıyla şirketin yüzünü güldürdü.

Bildiğiniz gibi akıllı telefon pazarında son dönemin yükselen trendi katlanabilir telefonlar. Bu konuda piyasaya öncülük eden şirket ise Samsung. Güney Koreli teknoloji devi, bu yıl da katlanabilir telefonlarına yenilerini ekledi. Şirketin yeni katlanabilir telefonları olan Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4, ağustos ayında piyasaya sürüldü. Çıktığı dönemde ilgiyle karşılanan bu iki telefon, satış performansıyla Samsung’un yüzünü güldürmeyi başardı.

Güney Koreli teknoloji Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4’ün satış rakamlarını açıklamasa da, her iki telefonun da oldukça iyi bir satış performansı sergilediğini açıkladı. Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre her iki model de bir önceki yıl çıkan öncüllerinden çok daha iyi bir satış performansı sergiliyor.

Samsung katlanabilir telefon

Öte yandan Samsung, son amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S22’nin de kullanıcılardan büyük ilgi gördüğünü söylüyor. Şirketin son mali çeyrekteki gelir ve kârı da bu açıklamayı destekliyor.

Samsung, bu üç telefonun yılın son çeyreğinde de benzer bir performans sergilemesini bekliyor. Şu anda akıllı telefon pazarında bir durgunluk söz konusu olsa da Samsung’un en üst segment telefonları bu durgunluktan pek de etkilenmemiş gibi görünüyor.

Bu yılki telefonlarıyla başarı yakalayan Samsung, önümüzdeki yılın başında da yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S23’ü piyasaya sürecek. Böylece satış rakamlarını yukarıda tutmaya devam edecek.

The Witcher dizisinde şok ayrılık