Katlanabilir telefon Galaxy Fold sızdı!

Galaxy Fold

Samsung’un katlanabilir telefonu olan Galaxy Fold görselleri ile karşımıza çıktı. 2019 sonuna doğru tanıtılması beklenen Galaxy Fold’un en net görselleri haberimizde yer alıyor.

Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung, geçtiğimiz yıl dünyanın ilk katlanabilir telefonunu duyurmuştu. Normalde telefon açınca da tablet olan bu telefonun görselleri sızıntı devi @evleaks yani Evan Blass bugün internete servis edildi.

Galaxy S8 için Android 9.0 Pie güncellemesi Mart’a sarktı!

Samsung’un katlanabilir telefonun adının Galaxy Fold olacağı da bu sızıntı ile doğrulanmış oldu. Panel teknolojilerine ne kadar ileriye gittiğini göstermek adına geliştirilen katlanabilir telefonların geleceği henüz meçhul. Teoride güzel şeyler sunsa da pratikte kullanımının nasıl olacağı henüz bilinmiyor.

İşte karşınızda Galaxy Fold!
Galaxy Fold2

Samsung’un bu modeli muhtemelen firmanın tepe modeli olmayacak. Orta segment Snapdragon veya Exynos işlemcili olacak olan bu telefonda minimumda 6 GB RAM‘in yer alacağını düşünüyoruz.

Katlanabilir telefonlara LG cephesinden de muhtemelen bir karşı hamle gelecektir. Asıl önemli olan panel üreticisi olmayıp da bu işe girecek olan firmaların ürettikleri katlanabilir telefonlar olacak. Bakalım ilerleyen yıllarda panel sektöründe lider olan Samsung ve LG’ye ciddi bir rakip gelecek mi?