Samsung’un katlanabilir telefonu Galaxy Fold tanıtıldı!

Galaxy Fold

Samsung’un merakla beklenen katlanabilir telefonu Galaxy Fold tanıtıldı. Türkiye’de de satışa sunulacak olan Galaxy Fold’un tüm özellikleri haberimizde yer alıyor.

Samsung’un geçtiğimiz yıl sergilediği katlanabilir telefon konsepti gerçeğe dönüştü. Galaxy Fold olarak isimlendirilen katlanabilir telefon bugün düzenlenen Galaxy Unpacked etkinliğinde resmi olarak tanıtıldı. Peki, Samsung’un katlanabilir telefonu bizlere neler sunuyor? Galaxy Fold‘un özellikleri neler?

Galaxy Fold özellikleri ve çıkış tarihi!

Samsung’un katlanabilir telefonu 7.3 inç büyüklüğünde AMOLED panelli sonsuz ekran ile geliyor. 7.3 inçlik ekranın çözünürlüğü QXGA+ ve 4.2:3 oranındayken kapak ekranı 4.6 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlükte ve 21:9 oranında.

Söylenene göre bu ekran; video izlemek, oyun oynamak ve çok daha fazla işlevi aynı anda yerine getirmek amacıyla tasarlanmış. Hem tablet hem de telefon olan bu cihazın ekranı, polimer katmanı sayesinde bükülmelerden kaynaklı kırılmaya karşı dayanıklı.

Telefonun çoklu aktif pencere özelliği sayesinde; ne üzerinde çalışıyor, oynuyor ya da paylaşıyor olursanız olun, aynı anda üç aktif uygulamayı açabiliyorsunuz.

Uygulama sürekliliği özelliği ise kapak ile ana ekranlar arasında kesintisiz geçişler yapmaya olanak sağlıyor. Bu özellik ile telefon açılırken ve kapanırken uygulamalar otomatik olarak kaldığınız yerden gösterilmeye devam ediyor.

Xiaomi Mi 9 tanıtıldı! İşte Xiaomi Mi 9 özellikleri!

Yeni nesil 7nm üretim süreci ile üretilen sekiz çekirdekli yonga seti ve 12 GB RAM ile gelen telefonda sofistike çift batarya sistemi yer alıyor. 4,380 mAh kapasiteli bu batarya sistemi sayesinde oldukça uzun kullanım süreleri kullanıcılara sunuluyor.

Telefon, normal bir şarj cihazına bağlıyken hem kendini hem de aynı anda Kablosuz Güç Paylaşımı ile ikinci bir cihazı şarj edebildiği için yanınıza yedek şarj cihazı almanıza gerek kalmıyor.

AKG ile işbirliğine devam eden Samsung, bu modelinde de üst düzey ses deneyimini kullanıcılar ile buluşturuyor. Gelelim en merak edilen konu olan kameraya.

Galaxy Fold

Telefonda 6 adet kamera yer alıyor. Bu kameraların üçü arkada, ikisi içeride ve biri de kapakta bulunuyor. Telefonu tutuşunuza göre kameralar otomatik olarak devreye giriyor. Kapak kamerası f/2.2 diyafram değerinde 10 Megapiksel, arka kamera 16 Megapiksel + 12 Megapiksel + 12 Megapiksel çözünürlüğünde ve ön kamera ise 10 Megapiksel + 8 Megapiksel çözünürlüğünde.

Katlanabilir telefonu PC benzeri bir deneyimle daha fazla üretkenlik için Samsung DeX ile eşleştirebiliyorsunuz. Son olarak Galaxy Fold’un 2019’un ikinci çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacağını belirtelim. Telefonun Amerika satış fiyatı ise tam 1.980 dolar olacak.

galaxy Fold