Katlanabilir ekranlı telefon üreten firma sayısı artıyor

Galaxy Z Fold 4 40 bin

Samsung ve Huawei’nin öncülük ettiği katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya başladı. Çok da uzak olmayan bir gelecekte katlanabilir ekran teknolojisini orta segmentte görmeye başlayabiliriz.

Katlanabilir ekranlı telefon üreten firma sayısı artıyor. Katlanabilir akıllı telefonlar için birçok şey söyleniyor. Kimilerine göre olmayacak bir hayalin, tutmayacak bir girişimin ürünüyken, kimileri ise bu cihazların yeni bir devrin habercisi olduğunu iddia ediyor. Hangi tarafın haklı olduğun söylemek için şuan erken, ancak katlanabilir telefonlara olan ilginin günden güne arttığı da bir gerçek.

Google Pixel Fold

Canalys isimli analiz şirketi tarafından yapılan çalışmalara göre, geçtiğimiz yıl toplam 8,9 milyon adet katlanabilir akıllı telefon satışı gerçekleştirildi. Bu sayı, önceki yıla göre %14’lük bir artış manasına geliyor. Bununla birlikte, firmanın iddiası 2024 yılına gelindiğinde satılan yıllık toplam katlanabilir akıllı telefon sayısının 30 milyonu geçeceği şeklinde ki yıllık artış olarak da %50’nin üzerinde bir orandan bahsediliyor.

pixel fold

Katlanabilir ekranlı telefon üreten firma sayısı artıyor

Aslına bakarsak, bu iddiaların arkasında yatan en temel sebebin fiyat olduğunu görürüz. 2019 yılında katlanabilir bir akıllı telefon almak istediğiniz zaman ödeyeceğiniz tutar (tabi Avrupa pazarında) 2.000 dolar seviyesindeydi. Bununla birlikte 2024 yılında bu fiyatın 700 dolar seviyesine geleceği tahmin ediliyor.

Samsung Galaxy Z Fold 4 özelliği diğer cihazlara geliyor!

Samsung’un liderliğinde gelişim gösteren bu sektöre, peşi sıra Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo gibi markaların da girmesiyle ucuzlamaya başlayan maliyetler, katlanabilir telefonları günden güne daha cazip hale getiriyor. Üstelik Apple henüz bu sektöre girmiş de değil.

Apple’ın bu sektöre girmemiş olması, aynı dönemlerde %68’lik bir büyüme yaşayan rakibin en azından bu pazarda devre dışı kalması demek. Bu da diğer büyük üreticilerin ağızlarını sulandıran en önemli konu.

Vivo Pad yeni rengiyle piyasaya sürülüyor