Katlanabilir iPhone ve Katlanabilir iPad Aynı Yıl Piyasaya Çıkacak!

katlanabilir iPhone

Katlanabilir iPhone veya diğer adıyla iPhone Fold hakkında bomba bir iddia ileri sürüldü. Bu iddianın sahibi ise sektöre oldukça hakim olan tanıdık bir isim. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım.

Apple’ın efsanevi hale gelen telefonu katlanabilir iPhone‘la ilgili birçok söylenti var. Özellikle de son dönemlerde yayınlanan raporlar telefon için somut adımların atıldığını işaret ediyor. Fakat yeni bir iddia ortalığı karıştırdı. Apple hakkında daha önce söylediği birçok öngörüsü gerçek çıkan analist Jeff Pu, katlanabilir iPhone ve katlanabilir iPad’in 2026’da satışa sunulacağını açıkladı. Pu yaptığı açıklamada katlanabilir ekranla ilgili geliştirmelerin ve dayanıklılık sorunlarının gecikmelere neden olduğunu belirtti.

Katlanabilir iPhone

Ünlü analistin iddiası daha önceki raporlarda geçen tarihlerle de gayet uyumlu. Geçtiğimiz aylar içinde katlanabilir iPhone veya iPad’in 2026’da çıkabileceği söylenmişti. Ancak her iki cihazın aynı yıl içinde çıkması ilk defa Jeff Pu tarafından dile getirildi. Bazı kaynaklar katlanabilir iPad’in daha önce piyasaya sürülebileceğini belirtiyor. Çünkü Apple’ın piyasadan gelen tepkiye göre iPhone Fold’u geliştireceğini düşünüyor. Bununla birlikte iPad yerine katlanabilir MacBook’un çıkabileceği iddiaları da var. Açıkçası işler iyice karışmış durumda.

The Information’a göre katlanabilir ekranlı iPhone, Samsung Galaxy Z Flip’e benzer tasarımda olacak. Hatta Apple’ın geçtiğimiz haftalarda iPhone Fold için Asya’daki tedarikçilerle görüştüğü de vurgulanıyor. Telefona V68 kod adı verildiğine dair rivayetler var ki bu durum çalışmaların hızlandığını gösteriyor.

Google Pixel Watch 3’ün Fiyatı Sızdı