Facebook, gençlere aylık 20 dolar veriyormuş, ama…

facebook şifre kırma 2019 2

Kişisel verilerin gizliliği ve korunması konusunda pek çok firmanın sabıkası var. Facebook da pek güvenilir değil haliyle. Zira bazı sosyal medya akımlarının bile Facebook’un database’i için ortaya çıkarıldığını düşünenler var.

Facebook, gençlere aylık 20 dolar veriyormuş, ama…

Mesela kısa süre önce #10yearchallenger akımı vardı. Bu akımda kişilerin 10 sene önceki halleriyle güncel halleri karşılaştırılıyordu. İşte bu görseller sayesinde FB’un yüz tanıma sistemi üzerine farklı çalışmalar yaptığı gündeme gelmişti. Tabii ki örnekler artırılabilir. Pek çok uygulama için “verilen izinler” büyük soru işaretleri oluştururken bir de “para karşılığı izin verenler” var.

Facebook, gençlere aylık 20 dolar veriyormuş, ama...

Techcrunch’taki habere göre sosyal medya devi, 2016 yılından bu yana 13-35 yaş aralığındaki kullanıcılarından aylık 20 dolar karşılığında kişisel verilerini depoluyor.

Firma, kullanıcılara Facebook Research VPN uygulamasını sunuyor ve ardından kullanıcıların web gezintileri, konum bilgileri çektiği fotoğraflar, telefonlaşmaları ve hatta özel mesaj içerikleri dahi Facebook tarafından erişilebilir hale geliyor. Tıpkı Onavo projesi gibi, ki bu uygulama geçtiğimiz haziran ayında Apple AppStore’da yasaklanmıştı. Gerekçe ise, kişi haklarının ihlali idi. Gelen bilgilere göre Research VPN de yakında Apple’ın uygulama marketinden kaldırılacak.

Bu arada, sosyal medya devinin bu projesi Android tarafında hâlâ devam ediyor. İlerleyen günlerde bir düzenleme ya da köklü bir değişiklik yapılır mı, henüz belli değil.

Resident Evil 2 Remake’te Ada Wong’u kontrol etmek ister misiniz?