Digiturk’un Katarlı Medya Şirketine Satışı Tamamlandı

digiturk beın katar

1 Ocak 1999’da Çukurova Holding tarafından kurulan Türkiye’nin en büyük digital platformu Digiturk, Katar merkezli bir medya grubuna resmen satıldı. Medya grubu bu satın alma ile birlikte 36 ülkedeki televizyon ağını büyük oranda güçlendirmiş oldu.

Katar merkezli beIN MEDIA GROUP yaptığı basın açıklaması ile birlikte Digiturk’ü satın alma işlemlerinin resmen tamamlandığını açıkladı. 2013 yılında Çukurova Holding ve Providence Equity’den TMSF’ye devredilen Digiturk’ün Katarlı bir medya grubuna satılacağı açıklanmıştı. 2015 yılında başlayan satın alma işlemleri ise 26 Ağustos 2016 günü tamamlandı ve Digiturk resmen Katarlı medya grubu beIN’in oldu.  Al Jazeera bünyesinde bulunan beIN bu satın alma ile birlikte 3.3 milyon abonesiyle birlikte 219 standart ve 50’ye yakın yüksek çöznürlüklü kanal ile yayın yapan Digiturk’ü bünyesine katmış oldu.

beIN medya grubunun geçmişine baktığımızda açılmak istediği pazarlardaki önemli medya şirketlerini bir bir satın aldığını ve bu yolla büyüdüğünü söyleyebiliriz. An itibariyle Kuzey Amerika, Ortadoğu ve  Kuzey Afrika bölgesinde 36 ülkedeki 38 kanalıyla beIN televizyon ağı bölgesinde liderliğe oynuyor. Yapılan bu satın alma ile birlikte Türkiye’nin de en büyük televizyon ağına sahip olan beIN medya grubu bu sayede Avrupa pazarına açılmak için de iyi bir fırsat yakaladı.

beIN MEDIA GROUP’un Başkanı ve CEO’su Nasser Al-Khelaïfi: küresel genişleme sürecimizde önemli bir kilometre taşı

“Grubumuzun tarihindeki en büyük anlaşma olan bu satın alma, küresel genişleme sürecimizde önemli bir kilometre taşı. Ayrıca bu satın alma, yüksek büyüme potansiyeli olan ve gelişmiş piyasalarda en yüksek kaliteli yayın deneyimi sağlamaya ilişkin kararlılığımızın da bir ifadesidir. Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi ile olan komşuluğu ve Avrupa ile Asya’daki bizim için önemli piyasalara olan yakınlığı da göz önüne alındığında, Türkiye pazarına girişimiz, beIN MEDIA GROUP açısından çok önemli bir adımdır. Digiturk, hızla büyüyen Türkiye piyasasında bizi lider konumuna getiriyor ve önümüzdeki yıllar için çok önemli iş fırsatlarını yakalama şansı sunuyor. Digiturk platformunu güçlendirmeyi ve Türkiye’nin dijital yayıncılık ve spor alanındaki heyecan verici dinamiklerini küresel deneyimimiz ile daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz.”

Apple, Güney Amerika’da Zirveden Düştü!