Twitter’da Zaman Yolcusu Avcılığı

11

Zaman yolculuğu sadece film ve dizilerde karşınıza çıkan fantastik bir kurgudan öte hale geldi. Michigan Teknoloji Üniversitesi’nin başlattığı bir çalışma, bakış açınıza göre sizi korkutabilir ya da sevindirebilir.

Üniversitedeki araştırma ekibi, zaman yolculuğuyla gelecekten günümüze gelen insanların Tweet atarak varlıklarını gösterdiklerini inanıyor. Bu konuda kapsamlı bir sosyal medya araştırması yapan üniversite, 2013 yılında yaşanan yeni Papa Francis ve ISON kuyruklu yıldızı gibi anahtar kelimelerin üzerine gitti. Ekip, bu olaylar gerçekleşmeden Twitter ve Facebook’ta konuyla ilgili yorum yazan insanları inceleme altını aldı. Aynı ekip geçtiğimiz yıl, Stephen Hawking’i kullanarka zaman yolcularına tuzak kurmuştu.

Hawking, kendisine özel mesaj atan kişilerle buluşma ayarladığını Twitter’dan duyurdu. Aslında, böyle bir organizasyon yoktu ve bu iletiyi görüp geçmişe giderek Hawking’e mesaj atacak zaman yolcuları arandı. Michigan Teknoloji Üniversitesi, zaman yolcularının kendilerini ortaya çıkarmaları için hashtag kampanyası da başlattı. Zamanda yolculuk yapmaya başaranlar tarihe geçmek için,  #ICanChangeThePast2 and #ICannotChangeThePast2, hastaglerini kullanabilir.

1