Kan nakli sırasında HIV kapan 14 çocuk hasta ortaya çıktı!

Kan nakli sırasında HIV kapan 14 çocuk hasta ortaya çıktı!

Kan nakli sırasında akla hayale sığmayacak bir olayla karşı karşıya gelen 14 çocuk hasta ortaya çıktı. İşte tüm detaylar.

Kıdemli bir doktor, kuzey Hindistan’daki hastanelerde kan nakli yapılan 14 çocuğun hepatit ve HIV enfeksiyonlarına yakalandığını söyledi. Yaşları 6 ila 16 arasında değişen çocukların tümü, vücudun hemoglobin ve sağlıklı kan hücreleri üretme yeteneğini etkileyen bir durum olan talasemi nedeniyle tedavi görüyordu. Bu hafta başında Hindustan Times’a konuşan hastanenin pediatri bölümü başkanı Arun Arya’ya göre, Uttar Pradesh’in Kanpur şehrindeki Lala Lajpat Rai Hastanesi’nde (LLRH) yapılan tarama testleri sırasında 14 vaka tespit edildi. Dr Arya gazeteye, taranan 180 hastadan yedisinin hepatit B, beşinin hepatit C ve ikisinin de HIV testinin pozitif çıktığını söyledi.

Kan nakli sırasında HIV kapan 14 çocuk hasta ortaya çıktı!

LLRH hastanesine bağlı tıp fakültesi raporu “temelsiz” olarak nitelendirerek reddetti ve Dr Arya’nın medyaya konuşma yetkisinin olmadığını söyledi. Dr Arya’nın gazeteye verdiği açıklamaya göre, 14 çocuk, LLRH’deki merkezi tarama sırasında enfeksiyonları ortaya çıkmadan önce eyalet çapındaki çeşitli tesislerde tedavi edilmişti. Doktorun “Çocuklar zaten ciddi bir sorunla mücadele ediyor ve artık daha büyük bir sağlık riski altındalar” dediği kaydedildi. Dr Arya, enfeksiyonların kökenini belirlemenin zor olduğunu ancak bağışlanan kan üzerinde yapılan etkisiz tarama testlerinin sonucu olabileceğini söyledi. Olay sosyal medyada da yankı buldu. İnsanlar eğer kan nakli gibi bir işleme gerek duyarsa korku içinde yaşamak istemediklerini tweetlediler.

HUAWEI’nin Yeni Sağlık Laboratuvarı Küresel Araştırmaları İlerletiyor