Uçak pilotu, uçuş sırasında ebelik yaptı!

Uçak pilotu, uçuş sırasında ebelik yaptı!

Akıllara sığmayacak bir olay yaşandı ve bir uçak pilotu uçuş sırasında bir bebeğin doğumuna ebelik yaptı. İşte tüm detaylar.

Bir pilot, yeni doğmuş bir bebeğin havada doğmasına yardım ettikten sonra “ebelik” ünvanı kazandı denebilir. Jakarin Sararnrakskul bir çocuk babası ve 18 yıllık tecrübeye sahip bir pilot. Bir VietJet uçağını Taipei, Tayvan’dan Bangkok, Tayland’a uçururken, bir acil durum meydana geldi. Viral Press’in haberine göre, uçağu uçuran Sararnrakskul, kabin ekibinin kendisine uçağın tuvaletlerinden birinde bir kadının doğum yaptığını söylemesi üzerine kokpitten ayrıldı. Uçağı uçurmayı kadın yardımcı pilotuna devreden Sararnrakskul, doğum yapan anne adayının yanına koştu. Hamile kadının yanına geldikten kısa bir süre sonra Sararnrakskul, uçak hâlâ binlerce metre havadayken bir bebek doğurdu.

Uçak pilotu, uçuş sırasında ebelik yaptı!

Sararnrakskul, Viral Press’e daha önce hiç bebek doğurmadığını söyledi; 18 yıllık pilotluk kariyeri boyunca ilk kez başına gelmiş. Uçak Tayland’ın Bangkok kentine indiğinde sağlık görevlileri uçağı bekliyordu. Hem annenin hem de bebeğin güvende ve sağlıklı olduğu doğrulandı. Sararnrakskul, Viral Press’e dünyaya bir bebek getirebildiği için gurur duyduğunu söyledi. Yeni doğan erkek bebek için “Hayatının geri kalanında herkese havada doğduğunu anlatabilecek” dedi. Sararnrakskul şöyle devam etti: “Onun dünyaya gelmesine yardımcı olabildiğim için çok gurur duyuyorum.” Sararnrakskul, mürettebatın bebeğe, kasırga ve gökyüzündeki kaotik doğumu onuruna “Gökyüzü” adını verdiğini söyledi.

MELTEM : TÜRKİYE’NİN İLK YAPAY ZEKA RADYO PROGRAMCISI