Kameralı Apple Watch sonunda gerçek oluyor

Eski Apple Watch

Akıllı saat sektörünün lider ismi Apple, yeni Apple Watch modelleri için kamera desteğini nasıl getireceği konusu üzerine kafa yormaya devam ediyor.

Kameralı Apple Watch sonunda gerçek oluyor. Fotoğraf veya video çekmek artık günlük hayatımızın olağan bir alışkanlığı haline geldi. Hatta öyle ki artık yeni bir akıllı telefon satın alacak olan teknoloji meraklılarının ilk baktıkları şey beğendikleri telefonun kamera performansı oluyor. Ancak benzer bir durumun tablet pazarı için geçerli olmadığını söyleyebiliriz. Nitekim tabletlerdeki kamera gelişiminin akıllı telefonların çok gerisinde kaldığı aşikar.

Apple saatleri için watchOS 9 artık kullanılabilir durumda!

Öte yandan aslında akıllı saatler için de benzer bir durumun varlığından bahsedilebilir. Bakıldığında akıllı saat teknolojisinin son derece ileri seviyelere geldiğini söyleyebiliriz. Ancak hala bu cihazlar için bırakın gelişmiş olmayı normal standartlarda bile kamera desteği sunulmuyor. Tabi bu, büyük teknoloji devlerinin söz konusu alanlara yönelik çalışmalarının olmadığı manasına da gelmiyor.

Apple watch kanseri

Kameralı Apple Watch sonunda gerçek oluyor

Apple tarafından patenti alınan son akıllı saat tasarımına baktığımız zaman, Amerikalı teknoloji devinin yeni akıllı saat modelleri için kamerayı konumlandırabileceği alan arayışının devam ettiğini görüyoruz. Söz konusu patentte iki parçalı bir yapı kullanan Apple, kameranın kullanılabilmesi için akıllı saatin bilekten çıkarılmasını şart koşan bir tasarıma imza atmış.

Apple Watch "Extreme Sports" versiyonu bu yıl içinde geliyor

Bununla birlikte hemen belirtmek gerekir ki, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir başka patentte ise Apple bu defa kamerayı saatin kordonuna yerleştirmişti. Yani her ne kadar bu teknolojilerin patenti alınmış olsa bile Apple’ın bu fikirlerin hepsini birden hayata geçirmeyeceği kesin. Bakalım akıllı saatlere gerçek ve gelişmiş bir kamera sistemi getiren ilk büyük isim kim olacak?

Tesla Cybertruck beta prototipi test sürüşüne çıktı