iPhone 7 çift kameralı olabilir!

iphone 7 cift kamera teknolojisi

iPhone 7 çift kameralı olabilir iddiaları gündemde bomba etkisi yarattı. Apple çift kamera teknolojisine mi geçiş yapacak?

Hemen her teknik özelliği gündemde yer bulan Apple iPhone ailesinde önemli bir yenilik gündeme geldi. İddialara göre Apple, iPhone 7 modelinde çift kamera teknolojisine geçiş yapacak.

iPhone 7 çift kameralı olursa ne olacak?

Çift kamera teknolojisi aslında yeni sayılmaz. Lenovo ve HTC gibi markalarda bunun örneklerini görmüştük. Çift kamera teknolojisini uygulamak için birden fazla yöntem var. Bunlardan ilki kameralardan birine lazer odaklama sensörü yerleştirmek. Lazer odaklama sensörü, kamera algılayıcısına uzaklık konusunda aldığı verileri iletiyor böylece fotoğraf ve video kalitesinde artış sağlanıyor. Bir diğer yöntem ise direkt olarak iki kamera kullanmak.

İki kamera konseptinde ise kameralardan bir tanesi ana kamera olurken, diğer daha düşük çözünürlüklü yardımcı kamera oluyor. İşlev ise yine lazer odaklama sensöründe olduğu gibi benzer. Ancak bu durumda uzaklık, derinlik kavramlarına perspektif de dahil oluyor. Böylece tıpkı “parallax” efekti gibi üç boyut algısı oluşturuluyor.

İddiaların kaynağı ortaya çıkan bir patent şablonu. Apple tarafından yapılmış resmi bir açıklama yok. Patent şablonunda kameranın çok açılı algılama yapabileceğine dair bir çizim dikkat çekiyor. Eğer iPhone 7 çift kameralı teknolojiye geçiş yaparsa bunu en erken yılın üçüncü çeyreğinde görebileceğiz. İlgili patent şablonunu aşağıdan görüntüleyebilirsiniz.

iphone-7-cift-kamerali-patent

 

Google, Rusya’yı Mordor yaptı!