Kalp pili takmanın kolay bir yolu bulundu

Koronavirüs aşılarının yan etkisi

Kalp rahatsızlığı geçiren kişiler için önemli bir cihaz olan kalp pili takmanın son derece kolay bir yöntemi geliştirildi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda görev yapan doktorlar önemli bir başarıya imza attı. İşte haberimizin detayları.

Türkiye’de sayılı merkezde yapılan küçük kesim yöntemi sayesinde kalp pili takmak çok daha kolay bir hale geldi. Minimal invaziv yöntemi olarak da adlandırılan bu yöntem sayesinde hastaların kaburgalarında herhangi bir kesik açılmadan ve ameliyata bağlı kanama oranı da düşük bir şekilde işlemler gerçekleştirilebiliyor.

Kalp pili takmanın zorluğu geride kaldı

Normal şartlarda kalpli takmak hastaya estetik açıdan da büyük bir zarar veriyordu. Yeni yöntem sayesinde sadece küçük bir kesik açılarak hastanın estetik açıdan da kötü görünmemesi sağlanıyor.

kalp pili

Yapılan çalışmalar sonucunda bu yöntemde enfeksiyon riskinin çok daha düşük olduğu ortaya çıktı. Ayrıca taburcu olma süresi de önemli ölçüde kısalıyor. Sağlığına kavuşan hastalardan bir tanesinin ifade ettiğine göre herhangi bir problem yaşamadan ve çok hızlı bir taburcu olma süreci ile işlemler tamamlandı.

Tıp biliminin teknoloji ile birlikte gelişmesi sayesinde, bu tür yöntemler ameliyatları çok daha kısa bir süreye indirecek. Peki sizce de bu yöntem sayesinde kalp ameliyatları daha kolay hale gelebilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Apple Watch Analizleri, birçok kişide kalp hastalıkları olduğunu gösteriyor