Asus Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro, Android 11 güncellemesini alıyor

Asus Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro, Android 11 güncellemesini alıyor

Zenfone 6 için Android 11 güncellemesini Aralık ayında (Tayvan’da) ve Ocak’ta (küresel olarak) yayınlanmişti. Asus artık yeni Zenfone 7 serisi için de aynısını yapmaya hazır. Android 11 ailesine katılacak sıradaki cihazlar belli oldu. Asus Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro.

Yeni yazılım sürümü şimdi Asus’un ana pazarı olan Tayvan’daki hem Zenfone 7 hem de Zenfone 7 Pro ünitelerinde yayınlanıyor. Her iki akıllı telefon için de yeni yapı numarası 30.40.30.93’tür. Güncelleme, olması gerektiği gibi Mart 2021 güvenlik yaması seviyesini taşıyarak geliyor. Google’ın Android 11‘e yerleştirdiği tüm olağan zil ve özelliklerin yanı sıra, bu sürümde yerleşik uygulamalar da güncellendi.

Asus Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro, Android 11 güncellemesini alıyor

Asus, güncellemenin gruplar halinde sunulduğunu söylüyor. Bu nedenle Tayvan’daki tüm Zenfone 7 ve 7 Pro birimlerinin bu güncellemeyi alması en azından bir kaç gün alabilir. Küresel dağılım için ise biraz daha beklemek gerekecek. Her güncelleme gibi bölgesel olarak yayılan Android 11 zamanla tüm küresel Asus 7 ailesine yayılacaktır. Asus Zenfone 7 cihazının özelliklerine bakacak olursak: Cihaz, 6.67 inç büyüklüğündeki Samsung yapımı AMOLED ekran üzerine kuruluyor. Full HD+ çözünürlük sunan bu ekran, köşeden köşeye ekran konsepti sayesinde gövdenin %92’sine yayılmış durumda. 90Hz tazeleme hızına sahip olan ekranın görüntü kalitesi HDR10+ sertifikasıyla da tescillenmiş. Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro, kullandıkları yonga seti itibariyle birbirinden ayrışıyor. Öyle ki Zenfone 7’de Snapdragon 865’e yer verilirken, Zenfone 7 Pro da ise Snapdragon 865+ yonga seti bizleri karşılıyor.

Xiaomi Redmi Note 10 bu fiyatı ile başarılı olabilir mi?