Bazı illerde okullar kapanabilir!

Okullar tekrardan kapanacak mı

Koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte bazı illerde okullara tekrardan ara verilmesi gündeme geldi. Görünen o ki bazı illerde okullar tekrardan kapanabilir.

Son günlerde koronavirüs vakalarında önemli artışlar gerçekleşti. Bu artışlar neticesinde bazı valilikler ek tedbirler uygulama kararı aldılar. Bilindiği üzere Türkiye’de 4 farklı risk grubu uygulamasına geçildi. Bu doğrultuda 4 farklı renk grubunda risksiz olarak yani mavi renkle işaretlenen tek bir şehir kaldı.

Hal böyle olunca pek çok şehirde bazı ek tedbirler getirilmesi gündeme geldi. Peki bu ek tedbirler neler olacak?

Her ildeki vaka sayısı farklı olduğu için alınacak olan tedbirler de farklı olacak. Örneğin Doğu Karadeniz’de vaka sayıları çok yüksek seyrettiği için bu şehirlerde daha katı tedbirlerin alınması söz konusu.

Bazı illerde okullar kapanabilir!

Pazartesi günü güncellenen risk haritasına göre İstanbul’da dahil olmak üzere pek çok il “çok riskli” kategorisine yükselmiş durumda. Hatırlanacağı üzere İstanbul şimdiye kadar turuncu renkle belirtiliyordu.

Şehirlere özel alınacak olan tedbirler arasında okulların kapatılması seçeneği de bulunuyor. Gerçi okulların kapatılmasının büyük dezavantajları da var. Bunları da düşünmek gerekiyor. Şimdilik okulların kesin kapanacağına dair bir ifade yok. Bunun için biraz daha beklememiz gerekebilir.

Fakat bu Pazartesi gerçekleşecek olan kabine toplantısının ardından bazı illerde okulların kapanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu illerin hangileri olduğunu ise önümüzdeki günlerde öğreneceğiz.

MEB açıkladı! Sınavlar ertelendi