Kaçak telefonlar bile pahalandı!

2000 TL altı en iyi akıllı telefonlar

Türkiye’ye illegal yollarla sokulan ve imei kaydı gerçekleştirilmeden klonlama yoluyla kullanıma sunulan telefonların fiyatlarında bile büyük artış var. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Kaçak telefonlar bile pahalandı! Türkiye’de yıllardır önüne geçilemeyen sektörlerden birisi de kaçak telefon ticareti. Ne kadar uğraşılsa, ne kadar çaba sarf edilse de kaçak telefon satışlarının önüne geçilebilmiş değil.

Malum, yurt dışından getirilen cihazlardaki harç miktarlarının artması, iPhone gibi imei kopyalanamayan telefonların kaçak satışlarını engelledi. Fakat Android tarafında klon imei ile kullanılan telefonların satışında hala bir düşüş yok.

Kaçak telefonlar

Basit bir şekilde örneklememiz gerekirse geçtiğimiz gün satışa çıkan Redmi Note 10’dan bahsetmemiz yeterli olacaktır.

Kaçak telefonlar bile pahalandı!

Xiaomi Redmi Note 11’in Türkiye garantili versiyonu 2800 TL gibi bir fiyattan satışa çıktı. Üstelik bu cihazın dahili depolama alanı 64GB. Aynı telefonun kaçak versiyonu ise 1900 TL. Yani arada 900 TL gibi uçuk bir fark var. 128GB’lık versiyonu ise 2300 TL’ye satılıyor.

Kaçak telefonlar

Elbette bu telefonlarda zamanla imei uçması ve benzeri sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bir de telefonda garanti olmadığı için başına bir iş geldiğinde masraflarını cebinizden ödemeniz gerekiyor.

Kaçak telefonlar

Yani kalkıp da Türkiye garantili modeller varken, kaçak modellere yönelmenizi tabi ki tavsiye etmiyoruz. Fakat aradaki fiyat farkının da hayli uçuk olduğunu unutmamamız gerekiyor. Muhtemelen bu farkın temel nedeni de ödediğimiz vergiler diyebiliriz.

Amerika Ukrayna’ya kamikaze droneları gönderiyor