Just Cause Mobile için beklenen haber geldi

Just Cause Mobile

Daha önce defalarca ertelenen Just Cause Mobile oyunu için beklenen haber geldi. Square Enix stüdyosu sonunda oyunun akıbetini açıkladı.

Just Cause serisi hiçbir zaman Granda Theft Auto serisi kadar popüler ya da başarılı olmadı belki ama çılgınca aksiyonu ile GTA serisine bir alternatif sundu. Ancak son yıllarda çıkıp hayal kırıklığı yaratan oyunlar seriyi epey aşağı çekti. Buna bir de yapım aşamasında karşılaşılan sorunlar eklenince seri bir anda düşüşe geçti. Bunun son göstergesi de Just Cause Mobile’da karşımıza çıktı. Adından da anlaşılacağı üzere mobil platformlara yönelik olarak geliştirilen bir Just Cause oyunu olan Just Cause: Mobile, bugüne kadar defalarca ertelendi. Her ertelenme kararıyla birlikte çıkma ihtimali biraz daha düştü. Öyle ki artık iptal haberinin gelmesi an meselesi olarak görülüyordu. Nitekim öyle de oldu. Square Enix sonunda beklenen açıklamayı yaptı ve Just Cause Mobile’ın iptal edildiğini duyurdu.

Mobil Just Cause oyunu, 2021 Game Awards’ta yeni Hitman oyunuyla birlikte duyurulmuştu. Oyun ilk duyurulduğunda oynaması ücretsiz bir aksiyon oyunu olarak lanse edilmişti. Just Cause evreninde geçen bu oyunda 30 kişilik rekabetçi modun yanı sıra dört kişilik bir co-op modunun ve tek kişi oynama seçeneğinin de olacağı açıklanmıştı. Tüm bunlar oyun severler tarafından ilgiyle karşılandı. Ancak ne yazık ki bu planların hiçbiri gerçeğe dönüştürülemedi.

just cause mobile 2

2021 yılında çıkması planlanan oyun, defalarca ertelendi. Nihayet Singapur bölgesinde sınırlı erişime açıldığında global çıkışının da yakın olduğu düşünüldü ama öyle olmadı. Oyun kısa süre sonra Singapur’da da erişime kapatıldı. Sonunda da beklenen haber geldi ve Square Enix oyunu tamamen iptal etti.

Neyse ki Just Cause sevenlerin yolunu gözleyebilecekleri başka bir oyun daha yolda. Çünkü Square Enix şu anda Just Cause 5 üzerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak bu oyunun ne zaman çıkacağı belirsizliğini koruyor.

Tesla satışları rekor kırıyor