John McAfee öldürüldü mü? İşte şok gerçekler!

John McAfee

Dünyanın en ünlü bilgisayar yazılımcılarından biri olan John McAfee intihar etti. Yoksa John McAfee öldürüldü mü? Peki bu duruma sebep olan unsurlar neydi? İşte detaylar.

Hali hazırda ömründe birkaç kez bile bilgisayarlarla ilgilenmiş biri McAfee ismini mutlaka görmüştür. Pek çok kişinin antivirüs yazılımı olarak bildiği McAfee, John McAfee tarafından kodlanmıştı. McAfee bu yazılıma kendi ismini vermeyi tercih etmiştir.

Asıl etkileyici olan ise McAfee’nin bu yazılımı yalnızca 2 günde bitirmesidir. Elbette antivirüsün ne kadar güvenilir olup olmadığı başka bir tartışma konusu.

Son derece farklı bir insan olan John McAfee’nin ismi pek çok skandalla birlikte anıldı. Son olarak kripto paralarla ilgilenmeye başlayan McAfee için ABD’nin önemli bir baskısı söz konusuydu.

John McAfee 2

John McAfee öldürüldü mü? İşte şok gerçekler!

Sonraki yıllarda kripto paralar ile ilgilenmeye başlayan McAfee, 11 Nisan 2020’de Proof-of-Stake algoritmasını kullanan Ghost adında gizlilik odaklı bir kripto para birimi geliştirmeye başladığını duyurdu. Fakat proje hayata geçtikten kısa bir süre sonra John McAfee projeden ayrıldığını açıkladı.

6 Ekim 2020 tarihinde ICO tekliflerinin yanıltıcı reklamlarını sosyal medya üzerinden yaptığı iddiasıyla İspanya’da tutuklandı. Tutuklandıktan sonra ABD McAfee için devreye girdi.

John McAfee 1

İlk başta İspanya McAfee’yi vermemek için diretti. Fakat sonrasında suçlunun iadesi kabul edildi. Tesadüf müdür bilinmez fakat iade işleminin onaylanmasından kısa bir süre sonra McAfee hücresinde ölü olarak bulundu. Her ne kadar bu olay intihar gibi lanse edilse de işin arkasında farklı bir senaryo olabilir. Bu da önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

WhatsApp e-ticaret platformuna dönüşüyor: Mark Zuckerberg’in gözü döndü